Creatieve manieren om steigerhout te gebruiken

Steigerhout is een goedkoop en stijlvol materiaal dat tegenwoordig ontzettend populair is. Dit type hout geeft je interieur een warme en natuurlijke uitstraling, en is gemakkelijk te combineren met allerlei verschillende stijlen. Steigerplanken zijn op allerlei verschillende manieren in te zetten binnenshuis, en zijn ook een goede keuze om een tuin of balkon wat meer sfeer te geven. Het materiaal is geschikt voor de meest uiteenlopende projecten, dus je kunt altijd creatief aan de slag met het materiaal. Hier zijn enkele creatieve ideeën die je met steigerplanken kunt maken.

Een multifunctioneel decoratiebord

Wie nog een lege muur in huis heeft en deze graag een beetje wil aankleden, kan ervoor kiezen om een decoratiebord te maken van steigerhout. Dit is een project dat je erg makkelijk zelf kunt realiseren. Het bord kan in iedere gewenste maat gemaakt worden, en het is zelfs mogelijk om kleine plankjes en vakjes te maken waar accessoires en fotolijstjes een plaats kunnen krijgen. Op het hout kun je vervolgens foto’s, tekeningen en andere herinneringen vastmaken, met behulp van een punaise. Zo heb je een helemaal gepersonaliseerd bord in huis, dat je elke dag weer kunt blijven veranderen.

Een deur opfleuren

Een deur gemaakt van steigerhout is een echt statement binnen je huis. Het is een erg makkelijke manier om het interieur van je huis tot een nieuw niveau te tillen, en de kleur en textuur van het hout een centraal punt te maken in je interieur. Deze optie is helemaal geschikt voor grote schuifdeuren, of een deur die naar de tuin leidt. Zo heb je een subtiele overgang van buiten naar binnen, door de natuurlijke uitstraling van het hout.

Creatief met meubilair

Steigerhout is ontzettend makkelijk te bewerken. Daarom is dit materiaal perfect om je eigen meubels mee te bouwen. Zo kun je creatief aan de slag met de vorm van je meubilair, en zo een uniek meubelstuk maken dat helemaal van jou is. Daarnaast kun je de finish van een bestaande bank of kast net wat extra geven door steigerhout te monteren op het bestaande meubelstuk. Zo heb je een simpele en goedkope manier om oude meubels weer nieuw leven in te blazen.