Heerlijk wonen in Amsterdam

amsterdam

Ben je op zoek naar een woning in Amsterdam? Lees dan snel verder! Steeds meer mensen verhuizen naar de stad. Zeker de jongere mensen die net een baan hebben of na hun studie op zoek zijn naar een leuke baan. De meeste kansen liggen nou eenmaal in de stad en niet in dorpjes die een stuk verder van de stad af liggen. Het is daarom steeds moeilijker om een geschikte woning te vinden in Amsterdam. De vraag is groot en het aanbod is klein. Hierdoor zul je al snel tegen bizar hoge prijzen aanlopen en dit is natuurlijk voor lang niet iedereen betaalbaar. Zeker niet voor starters en mensen die net zijn begonnen met werken.

Zie alle beschikbare woningen in Amsterdam in een overzicht

Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken doorzoekt RentSlam alle woningsites in Amsterdam. Hierdoor krijg jij in een oogopslag alle woningen die aan jouw eisen voldoen. Daarnaast kun je ook instellen dat je mailtjes of meldingen ontvangt als er een woning beschikbaar komt die aan jouw eisen voldoen. Klik hier voor meer informatie en ontvang de beschibare woningen binnen één minuut in je mailbox.

Flexibel wonen opties in Amsterdam

In Amsterdam heb je erg veel opties qua woningen. Van kleine studio’s tot ruime penthouses en herenhuizen, maar wat dacht je van wonen in een woonboot, monumentaal pand, woonwagen of anti-kraak pand. Zoals je kunt lezen zijn de opties in Amsterdam erg breed. Wel is het zo dat woningen erg snel verkocht of verhuurd worden. Dit komt omdat de vraag naar woningen enorm hoog is in Amsterdam. Hierdoor schieten de prijzen omhoog en betaal je al snel €1000 euro voor een kleine studio. Gelukkig zijn er ook goedkopere opties, zoals wonen in een anti-kraak pand of op een woonboot met meerdere mensen of vrienden. Hierdoor blijf je gelukkig wel wat keus houden, maar je moet er wel snel bij zijn!

Voordelen van wonen in Amsterdam

Wonen in Amsterdam kent vele voordelen. Er is altijd wel wat te beleven, genoeg keuze uit winkels, restaurants, buurten om te wonen, mensen, scholen en uitgaan. Amsterdam heeft erg veel opties om te wonen. De verschillende buurten zijn eigenlijk aan elkaar geplakte dorpen. Iedere wijk heeft weer zijn eigen kenmerken, waardoor je veel keuze hebt waar je het liefst zou willen wonen. Natuurlijk zitten er ook minder geschikte buurten en woningen tussen. Zeker voor (jonge) kinderen die nog graag buiten spelen is het niet overal veilig. Maar gelukkig is dit maar een erg klein deel van Amsterdam.