Fauteuils: 7 trends

fauteuils

De fauteuil is een echte interieurklassieker en onmisbaar voor wie een hoekje in huis wil creëren om te lezen, te gamen of lekker weg te doezelen na een dag hard werken. Wij zetten zeven trends op het gebied van fauteuils voor je op een rij.

1. Fauteuils in landelijk klassieke stijl

Veel mensen houden van een landelijk klassieke interieurstijl, omdat het zoveel gezelligheid en romantiek uitstraalt. Gecapitonneerde fauteuils in rustige kleuren, zoals wit, grijs en beige, passen helemaal in een interieur in deze stijl.

2. Fauteuils op wieltjes

Fauteuils op wieltjes zijn erg praktisch en zijn zeer geschikt als eetkamerstoel. Ook zijn ze ideaal voor de thuiswerkplek; ze staan mooier in je interieur dan de standaardbureaustoel. Het grote voordeel van fauteuils op wieltjes is dat zij makkelijk te verplaatsen zijn zónder krassen op je vloer te maken.

3. Retro fauteuils

Vooral fauteuils in jaren vijftig stijl met rvs frame en ronde en ovale vormen zijn op dit moment in. De ontwerpen van Charles en Ray Eames zijn daarbij een grote inspiratiebron. Maar ook de zogenaamde Barcelona-stoel die in 1929 is ontworpen door architect Ludwig Mies van der Rohe en interieurontwerpster Lilly Reich is nieuw leven ingeblazen.

4. Kunststof fauteuils

Een fauteuil van kunststof heeft vele voordelen. Allereerst biedt plastic bijzondere designmogelijkheden, zoals de productie van meubels uit één stuk. Daarbij zijn kunststof fauteuils makkelijk schoon te houden en licht van gewicht waardoor zij eenvoudig te verplaatsen zijn.

fauteuil

5. Felle kleuren

Oranje, paars, kobaltblauw, groen: fauteuils zijn in vele knallende kleuren verkrijgbaar. Door de juiste kleuren te combineren kun je leuke effecten bereiken. Met stoelen met een rode, blauwe, gele, zwarte en witte bekleding creëer je een interieur in de stijl van Mondriaan.

6. De Egg chair

In openbare ruimtes en kantoren zijn fauteuils en banken met hoge leuningen geliefd. Deze meubels creëren zowel een rustige werkplek als dat zij het open karakter van een ruimte behouden. De egg chair past in deze trend. Zoals de naam al zegt, is de egg chair een designfauteuil in de vorm van een ei. Als je het fijn vindt om je in je eigen cocon terug te trekken, dan is deze fauteuil een echte aanrader.

7. Fauteuils van (kunst)leer in bruintinten

Lever, taupe, cognac, brandy, chocolade: (kunst)leren fauteuils in bruintinten zijn op dit moment een must have. Zij passen zowel in een retro-interieur als interieur in industriestijl dankzij hun robuuste uitstraling.

Kijk voor meer inspiratie voor fauteuils voor in huis en kantoor op Fauteuils.nu