Welke kleuren kies je best in de baby- of de kinderkamer? Er zijn natuurlijk modetrends. En misschien heb je een kleurenschema voor het hele huis en wil je dat de kinderkamer dat volgt. In ieder geval sta je op een bepaald moment voor de keuze: welke kleuren kies je voor de kinderkamer meubels en decoratie in de kamer van jouw spruit?

Je kan kiezen voor de klassieke kleuren: blauw voor de jongenskamer en roze voor de meisjeskamer. Dat is een beetje saai, maar voor vele ouders is het nog steeds de logische keuze. Als je kinderen ouder worden kan het ook zijn dat ze ernaar vragen. Vooral meisjes worden erg beïnvloed door tekenfilms en speelgoed en voor je het weet is heel de kamer een explosie van roze spulletjes.

Neutrale, witte muren zijn een praktische keuze en je kan altijd decoraties op de muur aanbrengen. Bovendien kan je combineren met leuke kinderkamer meubels in felle kleuren en zo een bonte mix creëren zonder dat de kamer in een kakofonie verandert. Het voordeel van witte muren is ook dat doorgaans ruimtes met witte muren groter lijken. Dat kan aangenaam zijn, zeker wanneer je niet al te ruim woont.

Kleuren hebben ook een effect op ons gemoed. Dat weten psychologen, marketingspecialisten en interieurdesigners al langer. En ook voor de kleurkeuze in de kinderkamer kan het nuttig zijn om daar even bij stil te staan. Rood en geel zijn stimulerende kleuren, maar je kan er best spaarzaam mee omspringen omdat grote vlakken van deze intense kleuren overweldigend kunnen zijn en een beklemmend gevoel kunnen geven.

Blauw en groen zijn veel gemakkelijker te combineren en hebben een rustgevend effect. Maar ook bij deze kleuren zijn grote vlakken misschien geen goed idee. Een zee van blauw kan net gevoelens van droefheid opwekken en dat is iets wat je uiteraard wil vermijden. Een licht contrast of kleurrijke toets kan dus zeker het verschil maken.

Een goede bron om hippe, unieke meubels en decoratie te vinden voor kinder of babykamer die voldoet aan bovenstaande is CozyKidz uit Hillegom. Deze webwinkel heeft mijns inziens beste assortiment van Nederland. Ze importeren allerlei leuke Scandinavische merken en dergelijke. Voordeel is daar ook dat er gratis verzending is vanaf 50 Euro.

 

Over de auteur