Duurzamer wonen? Met spouwmuurisolatie kun je aanzienlijk besparen op je stookkosten

spouwmuurisolatie

Duurzaam wonen is tegenwoordig wel erg in, en niet zonder reden. Het behoud van het milieu én het sparen van geld zijn twee zaken die voor iedereen voordelen met zich meebrengen.

Duurzamer wonen is daarbij niet eens zo moeilijk. Zeker als je kiest voor spouwmuurisolatie kan je zowel het milieu als je eigen portemonnee een groot plezier doen. Wat is dergelijke isolatie nu precies en wat zijn de voordelen?

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het soort isolatie dat in de spouw van een muur wordt geplaatst. De spouw is eigenlijk een lege ruimte die zich tussen de binnen- en buitenmuren van een woning of pand bevindt. Bij de meeste gebouwen en woningen is die spouw reeds aanwezig, tenzij het meer dan 40 jaar geleden werd gebouwd.

De isolatie van een spouwmuur komt in verschillende vormen, maar meestal maakt men gebruik van een soort isolatieschuim. Dit biedt enkele interessante voordelen, en een zicht daarop is hier dan ook van belang.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Net zoals elk soort isolatie brengt deze vorm van isolatie veel voordelen met zich mee. Als je je woning duurzamer wil maken én van meer comfort wil genieten, dan kan het volgende overzicht je overtuigen!

  1. Behoud van temperatuur in de woning

Niets is zo vervelend als schommelende temperaturen in de woning, zeker als het buiten te warm of te koud is. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat er altijd balans is tussen de binnen- en buitentemperatuur van de woning. Zo wordt de ruimte tijdens de winter warmer gehouden, terwijl in de zomer dan weer erg hoge temperaturen buiten gehouden worden.

  1. Geen geluidsoverlast

Spouwmuurisolatie zorgt er daarbij ook voor dat geluiden optimaal gedempt worden. Zeker als je langs een drukke weg woont is geluidsoverlast een waar probleem. Dankzij de juiste isolatie van een gespecialiseerd installateur maak je daar snel korte metten mee!

  1. Minder stookkosten

Natuurlijk moet isolatie vooral duurzaam zijn, en spouwmuurisolatie is geen uitzondering? Door het isolerende effect van de schuim moet je minder energie verbruiken voor het opwarmen van de woning. Dit zorgt er niet enkel voor dat die binnentemperatuur in balans blijft; het garandeert ook dat je minder betaalt voor energie. En dat is natuurlijk waar het bij duurzaam wonen allemaal om draait!

Isolatie: kwaliteit garandeert duurzaamheid

Kiezen voor isolatie is de beste manier om duurzamer te wonen, zoveel is zeker. Kies je daarbij voor de diensten van een gecertificeerd installateur via https://www.isolatiewerken-jk.be/, dan kan je nog zekerder zijn van een langdurig, kwalitatief resultaat dat zowel het comfort als de duurzaamheid van je woning een niveau hoger tilt!