Een gericht assortiment douglas tuinhout bij HOUTvakman.nl

Bent u op zoek naar tuinhout? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met een gerichte collectie tuinhout, waaronder (fijnbezaagd & geschaafd) eikenhout, douglas hout en vurenhout slaagt u bij ons altijd! Naast balken en latten bieden wij diverse producten die onder de noemer ‘planken’ vallen. Wilt u ook een prachtige gevel, schutting, of terras van Douglas hout? Dan moet u zeker eens een kijkje op onze webshop nemen, douglas rabat bij HOUTvakman.nl; Een gerichte collectie, voor de beste prijs & snel in huis!

Rabatdelen van douglas voor in de tuin, waar moet ik op letten?

Voor welke stijl rabatdelen kiest u? Kiest u voor de basis vellingdelen (tong & groef planken), voor de landelijke Zweedse rabatdelen, de ‘blinde montage’ en strakke look van de 2-zijdige sponningsdelen, de sfeervolle channelsiding delen, toegankelijke halfhouts rabatdelen, of toch voor de klassieke uitstraling van kraaldelen? Zoals u ziet diverse mogelijkheden die allemaal een eigen uitstraling realiseren.

Wanneer de stijl bepaald is, is de specifieke toepassing erg belangrijk voor het bepalen van het juiste douglas houtproduct. Let hierbij goed op de volgende zaken: behandeling, bewerking & vochtpercentage. In het geval van douglas wordt veelal gekozen voor onbehandeld douglas hout, maar op het gebied van bewerking kunt u kiezen uit fijnbezaagd (ruw), geschaafd, of een combinatie van beide (zichtzijde fijnbezaagd). Bij deze laatste variant combineert u het gemak van geschaafd hout op het gebied van verwerking, maar met behoud van de rustieke look van fijnbezaagd hout. En dan erg belangrijk om goed te kijken naar het vochtpercentage. Wij verkopen met name aangedroogd (ad) douglas hout van ong. 25% vochtpercentage en kunstmatig gedroogd (kd) douglas hout met een vochtpercentage van ong. 20%. Beide varianten worden met name gebruikt voor buitengebruik (onbehandeld tuinhout van zowel eiken als douglas). Wanneer hout met een vochtpercentage van circa 20 – 25% erg snel droogt na aanschaffing, bijvoorbeeld door plaatsing binnenshuis of directe plaatsing in de zon en/of bij hoge(re) temperaturen, is het mogelijk dat het hout wat krimpt en eventueel vervorming en scheurvorming ontstaat. Let hier dus goed op!

Bij HOUTvakman.nl vindt u een divers assortiment aangedroogd douglas / lariks hout met een vochtpercentage van circa 20 – 25%, zowel fijnbezaagd als geschaafd, waaronder balken, planken, rabatdelen en vellingdelen. Maar dat is niet alles, ook onbehandeld eikenhout en geïmpregneerd vurenhout betreffen tot de mogelijkheden op het gebied van tuinhout. Wat uw wensen ook zijn, voordelig tuinhout online: Houtvakman!