Een gashaard heeft alles wat u nodig heeft in de donkere, koude wintertijd. De haard verwarmt de kamer moeiteloos en geeft de kamer bovendien een warme, zachte uitstraling. De combinatie van de sfeer en de warmte die de gashaard uitstraalt, maakt dat u een heerlijk behaaglijk gevoel krijgt wanneer u de haard ‘opstookt’.

Nauwelijks verschil met een ‘echte’ haard

Een veelgehoorde kritiek op gashaarden is dat het niet het gevoel van een ‘echte’ haard geeft. Het nostalgische gevoel van het knisperende vuur en de vonken die af en toe van de houtblokken afspatten zou ontbreken. Gashaarden worden tegenwoordig echter zo gemaakt, dat het verschil tussen een ‘echte’ haard en een gashaard niet of nauwelijks merkbaar is. U kunt zelf een gashaard uitkiezen in de stijl die pas bij uw kamer. Wanneer u de gashaard opstookt, ziet u de vlammen oplaaien en zodra u de warme gloed voelt die van de haard afkomt, heeft u de beleving die hoort bij een heerlijk knisperend haardvuurtje.

Minder rompslomp

Het grootste voordeel van de gashaard is het feit dat u wel de beleving heeft van een echt haardvuur, maar hier niet de moeite voor hoeft te doen die u wel moet doen wanneer u een haardvuur met hout aan moet maken. Waar u bij een houtvuur ervoor moet zorgen dat het vuur aan gaat en aan blijft, hoeft u bij de gashaard alleen maar op een knop te drukken om het vuurtje mooi te doen oplaaien. U hoeft dus geen hout te pakken, aanmaakblokken te kopen en in het vuur te blazen om het aan te (blijven) wakkeren.

Over de auteur