Iedere vloer heeft zijn voor- en nadelen. Je hebt de keuze uit gietvloeren van verschillende materialen en stijlen en andere soorten vloeren. Veel mensen kiezen voor een vloercoating, een soort toplaag die je over je vloer of over een deel van je vloer kunt heen leggen. Er zijn ook weer verschillende soorten vloercoatings, ieder met hun eigen kenmerkende eigenschappen. Een epoxy gietvloer is een vloercoating die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Maar hoe weet je wanneer een dergelijke coating de beste keuze is. In dit artikel leest u over de voordelen van een vloercoating en over de keuze voor een epoxy vloercoating.

Vloercoatings zijn een makkelijke oplossing

Wanneer u voor een vloercoating kiest, kiest u voor gemak. Een vloercoating kan qua uiterlijk alles wat een andere vloer ook kan, maar het is minder moeite om een coatingvloer aan te leggen. Bij de aanleg van een gietvloer dient de volledige vloer verwijderd te worden en de nieuwe vloer wordt in lagen aangebracht. Dit is een tijdrovend proces en geeft veel ongemak. De vloercoating is slechts een laag die aangelegd hoeft te worden, dit geeft minder overlast en kost minder tijd.

Wanneer kies je voor epoxy en wanneer voor PU?

Er zijn twee typen vloercoating: PU en Epoxy. Over het algemeen wordt PU meer gebruikt voor woonhuizen, waar Epoxy vaker op de werkvloer wordt gebruikt. Dit heeft alles te maken met het feit dat epoxy een hard soort kunststof is, waardoor het veel kan hebben. PU is zachter en elastischer, waardoor het comfortabeler is in een huiselijke setting. Het grote voordeel van epoxy vloercoating is dat u kunt kiezen uit verschillende kleuren en uitstralingen.

Over de auteur