Duurzaamheid wordt belangrijk

duurzame materialen

Duurzaamheid is cruciaal voor het behalen van de doelen, en dit gegeven hoor je steeds meer. Overheden en gemeentes hebben groene bedrijven ook hard nodig, en daarom worden steeds meer regels hierop afgesteld. Duurzaamheid is dus belangrijk voor zowel de toekomst van jouw onderneming als die van de planeet. En zonder gezonde planeet, is een gezonde onderneming natuurlijk niet eens mogelijk. Lees daarom hier hoe je duurzaam onderneemt en ga meteen goed van start!

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk in ons huidige tijdperk, maar waarom? In vele gevallen moet men geld investeren en diepgewortelde principes aanpakken en veranderen om duurzaamheid centraal te stellen, zowel privé als in de onderneming. Het is daarom cruciaal om stil te staan bij de redenen waarom duurzaamheid belangrijk is. Zo weet je precies waar je het voor doet en zal je nog steviger achter duurzame acties staan.

Waarom duurzaamheid belangrijk voor de toekomst van jouw onderneming is

Je hoort er bijna elke dag wel iets over: duurzaamheid. Een bedrijf dat een duurzaam concept op de markt brengt, een duurzame bouwmarkt die aan duurzamere producties werken of een internationaal bedrijf als Shell dat z’n klimaatdoelen aan moet scherpen. Maar wat kan jij als kleine onderneming doen om toch een verschil te maken? Hier vind je een aantal tips. 

  • Begin bij de basis: vervang gloeilampen door led- of spaarlampen, schakel stekkerdozen aan het einde van de dag uit en vervang apparaten door duurzame varianten wanneer ze aan vervanging toe zijn. 
  • Afval classificatie Veel zakelijke kilometers? Denk aan elektrisch rijden. Moedig werknemers aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets, flexibele uren of thuis te werken. 
  • Gebruik duurzame gevelbekleding
  • Maak gebruik van lokale (duurzame) partners. 
  • Werk CO2 neutraal

Wat is een CO2-neutrale startup?

Om de CO2-uitstoot te minimaliseren, kunnen bedrijven dus de uitstoot verminderen, hun eigen groene stroom produceren en compenseren. Een CO2-neutrale bedrijfsvoering betekent dat het bedrijf aan het einde van de productielijn geen CO2-uitstoot meer heeft. Met een 100% CO2-neutrale ondernemersgeest richten we ons niet alleen op het product of de dienst die het bedrijf aanbiedt, maar ook op de hele keten. Hieronder vallen ook inkoop, huisvesting, zakenreizen, distributie en communicatie. Om gericht te werken kunnen bedrijven een CO2-prestatieladder implementeren. Wij zien dit als een mooi instrument om inzicht te krijgen in de CO2-uitstoot en ambitieuze doelen en maatregelen te stellen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Door deze tips in acht te nemen kan je ook als kleine onderneming meehelpen aan een duurzamere wereld!