Draaideurkast, schuifdeurkast of zweefdeurkast?

slaapkamerkasten

Vroeger zag je eigenlijk maar één soort kledingkast terug in alle huishoudens. Dan hebben we het natuurlijk over de klassieke draaideurkast. Dit was vroeger voldoende en iedereen nam hier genoegen mee. Echter, naarmate de jaren voorbij gingen kregen mensen steeds meer interesse in modernere ontwerpen. Kledingkasten met een strak, minimalistisch en modern uiterlijk stegen steeds meer in populariteit. Voor het gemak verdelen we de kledingkasten onder in twee categorieën;

  • De klassieke kledingkast » Draaideurkast
  • De moderne kledingkast » Schuifdeurkast en zweefdeurkast

De klassieke kledingkast

Iedereen kent hem wel. De kledingkast met naar buiten openslaande deuren. Oftewel, de draaideurkast. Deze klassieker doet het nog steeds erg goed in vele huishoudens en is dan ook niet weg te krijgen. De draaideuren zorgen ervoor dat de kast gemakkelijk open en dicht te doen. Daarbij zorgt het ook voor een strakke afsluiting. Dit zorgt ervoor dat jouw kleding stofvrij blijft.

Het enige nadeel wat een draaideurkast heeft ten opzichte van de moderne kledingkasten is dat er meer ruimte rondom de kast nodig is. Logisch natuurlijk, anders kunnen de deuren niet open. Echter zorgt dit ervoor dat, vooral als je niet enorm veel ruimte hebt, je een kleinere kast moet nemen omdat je rekening moet houden met de ruimte.

De moderne kledingkast(en)

Op een gegeven moment kwam echter de vraag naar kledingkasten met een wat modernere uitstraling. Hier werden de schuifdeurkast en de zweefdeurkast geboren! Deze kledingkasten hebben een strakke en moderne uitstraling en zijn een echte eyecatcher in elke slaapkamer. De kasten ogen misschien hetzelfde, maar er zijn wel degelijk verschillen.

Zo hangen bij een zweefdeurkast de deuren voor de kast, terwijl ze bij een schuifdeurkast juist in de kast hangen. Een schuifdeurkast is dus beter afgesloten, wat hem minder gevoelig voor stof maakt. Het nadeel van de zweefdeurkast is dus dat er meer stof naar binnen kan komen doordat die niet écht afgesloten is, maar dit is niet echt ergerlijk. Daarentegen vindt men wel weer de zweefdeurkast eleganter ogen. Het hangt dus helemaal af van je eigen persoonlijke smaak en interieurstijl!