De vele voordelen van Led lampen

We zijn al een aantal jaren en masse aan het overschakelen van de oude gloei- en halogeenlampen richting LED lampen. Dat heeft natuurlijk in de eerste plaats te maken met de vele voordelen die LED lampen bieden. Maar wat zijn die voordelen eigenlijk? Waarom is Led lampen online bestellen iets wat je beter vandaag dan morgen doet?

Een stuk efficiënter

Misschien wel het grootste voordeel van LED lampen tegenover de oude gloeilampen is de waanzinnige efficiëntie ervan. Zo verbruikt een LED lamp voor dezelfde prestatie tot 10 keer minder stroom dan de meest populaire alternatieven. Combineer dat met de indrukwekkende levensduur, tot 30000 branduren, van deze lampen en je begrijpt meteen dat dit ook in de portefeuille scheelt. Op jaarbasis kan de besparing per LED lamp al snel oplopen tot enkele tientallen euro’s. In een huishouden met een behoorlijk aantal kamers en dus ook lampen telt dat al snel op.

Denk aan het milieu

De LED lamp is zowat de beste keuze voor iedereen die zijn steentje bij wil dragen aan het behoud van het milieu. Niet alleen bespaar je heel wat stroom en dus ook CO² uitstoot door te kiezen voor een LED lamp, bovendien gaan ze langer mee en zorgen dus voor een minder grote afvalberg. Ten slotte mogen we ook niet vergeten dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld spaarlampen, LED lampen geen giftige dampen bevatten. Kiezen voor LED is dus niet alleen een slimme keuze, maar ook een milieuvriendelijke keuze.

Geef jezelf keuzevrijheid

LED lampen bieden heel wat opties die je bij andere lampen types niet hebt. Zo is er een brede waaier aan kleuren verkrijgbaar, maar zijn er ook dimbare exemplaren op de markt. Je richt jouw woning dus lekker in op de manier zoals jij dat wilt. LED lampen maken elke combinatie mogelijk.