Dit bitje hoort bij deze schroef

bitjes

Hoogstwaarschijnlijk ligt er in jouw woning een overvolle gereedschapskist met gereedschap dat jij een keer in gebruik hebt gesteld en daarna nooit meer nodig hebt gehad. Iedereen herkent dit probleem. Er bestaan tegenwoordig immers talloze schroeven, boren en zagen, waarbij iedere zaag weer geschikt is voor een bepaalde situatie. Zo bouw jij langzaam een overvolle gereedschapskist op.

Indien jij momenteel een klus voor ogen hebt, zul jij de gereedschapskist hoogstwaarschijnlijk weer aanvullen met nieuwe gereedschappen. Denk hierbij aan spijkers, schroeven (van snelbouwschroeven tot Torx schroeven) en bitjes. Bij ieder soort schroef hoort namelijk een specifiek bitje. Het is begrijpelijk dat jij niet exact weet welk bitje bij welke schroef hoort. Geen probleem! In dit artikel help ik jou bij het bepalen van de juiste combinaties. Ben jij benieuwd welk bitje jij nodig hebt bij een specifieke schroef? Lees snel verder.

Philips-drive

Deze schroef heeft de welbekende kruiskop-aansluiting en is, dankzij de kegelvormige vorm, gemakkelijk onder een kleine hoek te schroeven. 

Het is absoluut af te raden om bij deze schroef een pozidriv-bitje te gebruiken. Met dit bitje verlies jij snel grip. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een Philips Bitje. Ben jij op zoek naar een goedkopere variant? Ga dan voor de Philips Bits van Kelfort.

Pozidrive

Deze schroef herken je aan de kleine inkepingen bij het kruis. Door deze extra inkepingen heeft de schroef meer grip. 

Bij de Philips-drive schroef werd absoluut afgeraden om gebruik te maken van een pozidrive-bits. Bij de pozi-drive schroef is het daarentegen absoluut af te raden om gebruik te maken van een Phillips Bits. Bij deze schroef is een pozidriv-bit juist het meest geschikt. 

Torx-drive

Veel vakmannen zijn standaard voorzien van torx schroeven. De zeshoekige ster vorm zorgt voor optimale grip en kracht, zodat jij jouw kracht kunt overbrengen van het bitje op de schroef. 

Voor deze schroef heb je een torx-bitje nodig.

T-star

Deze schroef is een torx-schroef met een gat in het midden in de ster. Dit leidt tot een betere grip. 

Bij deze schroef kun je ook gebruik maken van het Torx-bitje. 

Square drive

Deze schroef is voorzien van een vierkant in de kop. Hierdoor heb je overigens erg veel grip, doordat het bitje zich geheel vastzet in de schroef. Dit is zeker handig als jij met één hand aan het werk bent. 

Voor deze schroef is het raadzaam om gebruik te maken van een vierkant bitje.