Een nieuw jaar en dat betekent nieuwe trends op het gebied van wonen. Uiteraard verschuiven de woontrends elk jaar, waarbij sommige langzaam naar de achtergrond verdwijnen en andere juist zo weer weg zijn. Ook aan het begin van 2021 zien we al weer bepaalde trends opkomen, zoals een mobiele infrarood verwarming. Lees je mee om te zien welke woonaccessoires nog meer populair gaan worden dit jaar?

De mobiele infrarood verwarming

Zoals we hierboven al beschreven is de mobiele infrarood verwarming aan een opmars bezig. Dit zal vast en zeker te maken hebben met het feit dat we op het moment de strengste winter in jaren meemaken, maar ook omdat mensen nu pas deze warmtebron ontdekken. Met een dergelijke infrarood verwarming heb je de mogelijkheid om deze in meerdere ruimtes in te kunnen zetten. Zo hoeft niet per se elke ruimte uitgerust te worden met verwarming, er zijn namelijk ook ruimtes die geen vaste of nauwelijks een warmtevraag hebben. Daarnaast kun je er mee regelen dat de hoek waar jij zit verwarmt wordt en de andere delen in de ruimte niet.

De verlichting

Wat betreft verlichting zien we dat het combineren van verschillende woonstijlen de grote trend is. Wat dacht je bijvoorbeeld van industriële lampen gecombineerd met vintage meubelen? Zo creëer je een geheel eigen karakter met je lampen en je meubels. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer leuke, verrassende combinaties te bedenken. Op die manier creëer je eenvoudig een heel eigen look. 

Mix aan stijlen en culturen

Een van de grote trends voor dit jaar is het zogenaamde ‚wereldhuis.’ Dit is een huis met een mix aan verschillende stijlen en culturen. Denk aan een groot Oosters tapijt met een moderne tafel gecombineerd met een Scandinavische bank. Het mixen van prints en materialen met elkaar, zoals messing en beton, past ook bij deze woontrend. Je kunt hierbij ook denken aan een salontafel met een mooi koeienkleed eronder en de juiste accessoires. Zo creëer je een fijne plek om te relaxen. Ben je een echte wereldburger en wil je deze trend toevoegen aan je interieur? Begin dan met het maken van een moodboard. Zo zie je meteen welke kleuren, tinten en prints bij elkaar passen. Bedenk: hoe groter het contrast en verschil, hoe leuker het effect. 

Natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen in huis zijn zullen in 2021 ook een grote trend worden. En hier kun je met je woonaccessoires natuurlijk perfect op inspelen. Denk niet alleen aan kamerplanten, maar bijvoorbeeld ook aan het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren. Er is online genoeg inspiratie te vinden voor accessoires die hier goed bij passen.

Over de auteur