De industriële kruk zien we steeds vaker in het moderne interieur opduiken. Deze past daar dan ook perfect in qua stijl, maar ook qua lifestyle. Ons sociale leven thuis is namelijk, deels, verschoven van de woonkamer naar de keuken. Hier ontvangen we steeds vaker onze gasten en speelt het familieleven zich af. Ook bij een Scandinavisch interieur past de industriële kruk qua uitstraling erg goed.

Een kookeiland

Wat we ook steeds vaker zien in het interieur van het hedendaagse huis is het kookeiland, met daaraan vast een bar. Ideaal om al kokend de dag door te nemen, of vrienden aan te ontvangen terwijl je het diner klaar maakt tijdens een goed gesprek.

Moderne keukens

Moderne keukens hebben vaak een andere opstelling dan andere keukens, met,zoals gezegd, bijvoorbeeld een eiland in het midden, handig om te koken, af te wassen en het opbergen van allerlei dingen. Deze aanrechten zijn hoger dan een tafel, dus barkrukken zijn in dit geval perfect. Je kan gebruik maken van deze stoelen tijdens het ontbijt, snelle lunch breaks of wanneer je maar wil en geen tijd of zin hebt om de tafel te dekken. Door deze indeling kan je makkelijk quality time doorbrengen met het gezin en de leukste momenten samen meemaken in een comfortabele omgeving. Als je wat luxe aan je barkrukken en interieur wil toevoegen, kun je gebruikmaken van extra kussens.

In hoogte verstelbaar

Ook al heb je geen bar of kookeiland, dan nog zijn er genoeg barkrukken die interessant kunnen zijn. Veel moderne industriële krukken zijn namelijk in hoogte verstelbaar en daarom kun je ze eigenlijk overal bij plaatsen, dus ook aan een gewone tafel. Zo is het bijvoorbeeld ook een heel leuk idee om krukken rondom je eettafel te plaatsen, in plaats van stoelen. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde krukken aan de tafel te zetten, maar het is ook leuk en speels om verschillende modellen rondom je eettafel te plaatsen.

Vroeger werden barkrukken vooral gemaakt van notenhout en het ontwerp was eigenlijk altijd een achthoekige vorm; dit ontwerp was erg simpel, maar vooral ook oncomfortabel. De barkrukken werden verrijkt met rugleuningen en omhuld met stoffen of lederen hoezen. Hierdoor heeft de barkruk vooruitgang geboekt, zowel in de vorm als in het comfort.

Vandaag de dag zijn de moderne barkrukken in verschillende stijlen en materialen verkrijgbaar: in metaal en hout voor de industriële stijl en helder hout voor een Nordische, onbewerkt hout voor een ‚nonchalante’ chic stijl.

Over de auteur