De voordelen van een kokendwaterkraan

kokend water

Ben je het helemaal zat om iedere keer dat je warm water wilt de waterkoker aan te zetten en wil je gelijk warm water uit de kraan? Dan is een quooker kraan misschien wel de juiste oplossing voor jouw. Een kokendwaterkraan brengt vooral gemak met zich mee. Het werkt hetzelfde als de ‘normale’ kraan, alleen komt er dan kokend water uit. Ideaal als je niet wilt wachten op kokend water. Andere voordelen van een quooker zijn de duurzaamheid, kosten-, water- en energiebesparend, ruimtebesparend en de veiligheid. Vooral het veelzijdig gebruik ervan is ideaal. Deze waterkranen zijn tegenwoordig te verkrijgen als een alles-in-1. Je hebt dus de ‘normale’ waterkraan en als je kokend water wilt, hoef je alleen de knop in te duwen en je hebt direct kokend water. 

Het verbruik van een kokendwaterkraan

Een quooker lijkt eigenlijk gewoon op een normale kraan, alleen heeft de quooker een reservoir van een aantal liter, om direct kokend water te kunnen geven. Maar wat is nu eigenlijk het energieverbruik van zo’n kraan. Doordat een quooker het water constant op temperatuur moet houden zijn de energiekosten wel wat hoger in vergelijking met een normale waterkoker. Gemiddeld kost een quooker zo’n 18 euro aan energie. Afhankelijk van de energieleverancier kan dit nog wisselen. Een quooker kust dus wel iets meer dan een normale waterkoker, maar het biedt wel een groot voordeel op een waterkoker, namelijk het direct hebben van kokend water. 

 Het begin van de quooker kraan

Quooker is in eerste instantie begonnen met het concept dat je naast de normale kraan een extra kokend water kraan had. Tegenwoordig is dat veranderd naar drie-in-1 kraan of een vier-in-1 kraan. Je kunt namelijk kiezen tussen koud, warm en kokend water. Als je voor de vier-in-1 kraan gaat krijg je er een extra filter functie bij. Je krijgt dat gefilterd water uit de kraan, wat nog beter is voor je. De quooker kranen zijn dus erg doorontwikkeld. We zijn van een extra kokend water kraan naast de normale waterkraan gegaan naar een kraan waar je drie of zelfs vier functie bij krijgt.