Zo geef je jouw huis een make-over

Ben je je huidige interieur zat en ben je toe aan een nieuw interieur? Kijk dan goed naar je wensen. Iedereen heeft een eigen stijl en dus een eigen voorkeur voor bijvoorbeeld een nieuwe eetkamerset. Eetkamerset zijn te verkrijgen in erg veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een beige set met zeven stoelen, maar je kunt ook kiezen voor een zwarte set met vijf stoelen. Dit is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Je huis een make-over geven hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten. Je kunt al met een paar kleine veranderingen een groot verschil maken. Zo kun je bijvoorbeeld de ruimte een nieuwe indeling geven, je kunt de muur verven, een paar nieuwe planten, enzovoorts. Kijk goed naar wat je wilt veranderen en hoe je dat wilt gaan veranderen. Zo hoef je niet de gehele inrichting te veranderen, maar kan een kleine aanpassing al veel doen veranderen.

Kiezen voor een nieuwe stijl

Ben je de huidige inrichting helemaal zat en wil je geen kleine dingen aanpassen? Dan is er ook een kans dat je helemaal van stijl gaat veranderen. Maar hoe je kies je nu de juiste stijl? Wil je graag gebruik maken van robuuste houten elementen, metaal en een bakstenen muur? Dan is de industriële stijl misschien wel iets voor jou. Bij deze stijl moet je denken aan oude fabriekspanden. Wil je graag een lichte interieur? Dan is de Scandinavische inrichting misschien wel de juiste keuze. Deze stijl is te herkennen aan zijn zachte contouren, natuurlijke materialen en rustige kleuren. De bohemian stijl is meer voor de mensen die houden van veel patronen, vormen en kleuren. Deze stijl wordt samengesteld uit het interieur uit Marokko en Zuid-Europese landen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout, dierenvachten en textiel.

Je eigen stijl ontwikkelen

Voel je je niet helemaal thuis in de bestaande stijlen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om je eigen stijl samen te stellen. Misschien is dit stiekem nog wel leuker dan een reeds bestaande stijl over te nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bank uit de industriële inrichting, maar wel weer gebruik maken van veel lichte materialen uit de bohemian stijl. Het is wel belangrijk om er zeker van te zijn dat de materialen die je gebruikt goed bij elkaar passen. Zo krijg je een mooi geheel van je interieur en ben je erg uniek. Om vervolgens je eigen stijl helemaal persoonlijk te maken, is het leuk om er een persoonlijke touch aan te geven. Hang bijvoorbeeld spullen op die veel waarde hebben voor je, zoals een hoed die je oma vroeger veel droeg, of een schilderij. 

De juiste materialen gebruiken

Als je gaat verbouwen is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de materialen goed passen in huis. Heb je bijvoorbeeld een eettafel aangeschaft, meet dan van te voren goed af of deze goed past in huis. Je kunt bijvoorbeeld door middel van schilderstape de afmetingen van de tafel op de grond afplakken. Doe dit ook met het andere interieur. Zo krijg je een goed beeld of alles goed past en of je nog eventuele dingen wilt aanpassen, zoals de eettafel anders zetten. Het zou erg zonde zijn als je een nieuwe eettafel aanschaft en er bij bezorging pas achter komt dat deze niet past.