De voordelen van een halogeenlamp

halogeenlampen

Er zijn tegenwoordig heel veel lampen in de omloop. De technologie staat immers niet voor niets. Tegenwoordig zijn halogeenlampen bijvoorbeeld heel populair. Wat zijn de voordelen van een halogeenlamp?

Voordeel 1: De kracht van een gloeilamp zonder de nadelen

Het voordeel van een halogeenlamp is dat deze de kracht heeft van een gloeilamp. Dat wil zeggen dat de lamp direct zeer fel brandt, maar niet de nadelen van een gloeilamp heeft. Een halogeenlamp is namelijk een stuk energiezuiniger dan een gloeilamp. Zeker met de huidige klimaatproblemen in het achterhoofd, is het daarom aan te raden om een gloeilamp te vervangen door een halogeenlamp. Natuurlijk bespaart het ook energie, waardoor de maandelijkse energiekosten lager voor je zullen uitvallen.

Voordeel 2: De halogeenlamp gaat langer mee dan de gloeilamp

Er is nog een ander voordeel van de halogeenlamp, tegenover de gloeilamp, waar we stil bij moeten staan. Een halogeenlamp gaat namelijk nog eens 40% langer mee dan een gloeilamp. Dus in principe zijn er twee voordelen van de halogeenlamp tegenover de gloeilamp. Allereerst is deze zuinig en ten tweede gaat hij langer mee. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je hem minder snel hoeft te vervangen. Om die reden dus ook kostenbesparend. Een lamp vervangen kan altijd een vervelend klusje zijn: zeker als het gaat om lampen die erg hoog aan het plafond zijn gemonteerd. Op budgetlight.be kun je overigens halogeenlampen van een uitstekende kwaliteit aanschaffen tegen een scherpe prijs.

Voordeel 3: breed bereik

Een ander voordeel van de halogeenlamp is dat deze een breed bereik heeft. Dat wil zeggen dat het gemakkelijker is om een grote ruimte lichtgevend te maken met een goede halogeenlamp. Andere lampen hebben daar nog wel eens problemen mee. Zeker bij een spaarlamp is dat het geval. Het nadeel van een spaarlamp is namelijk dat deze veel minder sterk licht heeft. Wil jij grote ruimtes verlichten? Dan is een halogeenlamp dus zeker aan te raden.

Voordeel 4: weergave van kleuren

Halogeenlampen kunnen ook zorgen voor een goede weergave van kleuren. Je kunt het dus echt gezellig op je kamer maken en dat is niet geheel onbelangrijk. Licht kan namelijk een belangrijke factor zijn om het gezelliger te maken in een ruimte.