Sinds een aantal jaar is een industriële look in je woning een echte trend. Ben je net verhuisd of wil je je woning een makeover geven? Een industriële uitstraling kan een grote indruk bij je achter laten. Lees verder en ontdek hoe jij een industriële look in je huiskamer creëert. 

Begin bij de basis

Voordat je begint met het aanschaffen van een hoop nieuwe meubels en accessoires, is het van belang dat je bij de basis begint. Denk eens na over de vloer en over de kleuren van je muur. Wist je dat een zwart houten vloer een perfect begin is voor het creëeren van een industriële uitstraling? En bij een zwarte vloer past een grijze betonne kleur op de muur ideaal.

Zo krijg je een zwart houten vloer

Als je momenteel al een houten vloer in je woning hebt liggen, is het vrij gemakkelijk om je huidige vloer zwart te verfen. Zelfs als je denkt dat je huidige houten vloer is afgeschreven, kan je de vloer nieuw leven inblazen door het zwart te verfen. Dit scheelt je een hoop rommel, aangezien je de vloer niet eerst hoeft te verwijderen.

Het is wel belangrijk om de juiste werkwijze te hanteren. Het klinkt erg logisch, maar begin eerst met het volledig leegmaken van de kamer. Haal alle meubels eruit en haal ook gordijnen weg. Vervolgens begin je met het stofzuigen en dwijlen van de vloer. Daarna is het belangrijk om de vloer te ontvetten met een ontvetmiddel. Als je daarmee klaar bent, dwijl je de vloer nogmaals met warm water. Is de vloer goed schoon? Dan begin je met het schuren. Hiervoor kan je het beste een professioneel schuurapparaat huren. Vervolgens is het belangrijk dat je de vloer goed stofzuigt en schoonmaakt. Gebruik ook opnieuw een ontvetmiddel. Laat de vloer vervolgens goed drogen. De volgende stap is dat je begint met het primen van de vloer. Dit is belangrijk, omdat de verflaag dan beter pakt. Als je wil, kan je na het primen de vloer weer licht schuren. Hierdoor geniet je van een mooier eindresultaat. Als je de vloer vervolgens weer goed schoon gemaakt hebt, kan je beginnen met het zwart verfen van je houten vloer. Laat het vervolgens weer een aantal uur goed drogen. Voor het mooiste effect, breng je een tweede laag verf aan. Daarna is het belangrijk dat je een week lang geen meubels of scherpe voorwerpen op de vloer plaatst. De vloer kan dan goed uitharden. 

Een zwart houten vloer kopen

Als je momenteel geen houten vloer in je kamer hebt liggen, of als je geen zin hebt in het verfen van de vloer. Kan je natuurlijk ook een zwart houten vloer kopen. Hiervoor ga je naar je lokale bouwmarkt of naar een professionele vloerlegger. Laat je inspireren en geniet van een echte industriële look in je woning.

Over de auteur