Als je op zoek bent naar nieuwe gordijnen voor raambekleding, is duurzaamheid een van de belangrijkste dingen om te overwegen. Duurzaamheid is altijd een grote overweging, vooral in huishoudens waar kinderen vaak op de gordijnen spelen en mogelijk het materiaal kunnen scheuren, vlekken of scheuren. Hoe vaker je raambekleding wordt blootgesteld, hoe duurzamer het materiaal zou moeten zijn. Linnen gordijnen zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor kleurvervaging en beschadiging door de zon.

De maat

De grootte van je gordijnen is een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het kopen ervan. Heb je een kleiner raam, dan geeft het ophangen van een zwaardere gordijnpaal met een grotere omtrek meer hoogte. Omgekeerd, als je een groter raam heeft, voorkomt het ophangen van een kleinere gordijnpaal met een kleinere omtrek dat je het gebied niet te veel benadrukt. De juiste maat wordt bepaald door de maat van het raam en het soort gordijnen dat je gaat ophangen.

Zijden gordijnen

Voor degenen die luxe gordijnen willen hebben die zowel elegant als luxueus zijn, kunnen ze overwegen om handgemaakte zijden stoffen te kopen. Deze stoffen zijn er in een breed scala aan prachtige patronen en kleuren. Ze hebben ook speciale zorg nodig om hun schoonheid en zachtheid te behouden. Hoewel deze gordijnen buitengewoon luxueus en mooi zijn, zijn ze ook buitengewoon kwetsbaar vanwege hun dunne textuur. Een zachte borstel is vereist om voorzichtig te kammen en klitten uit deze stoffen te verwijderen. Bovendien moeten zijden gordijnen regelmatig worden schoongemaakt om hun schoonheid en zachtheid te behouden.

Katoenen gordijnen

Een van de beste stoffenkeuzes voor het maken van gordijnen is katoen. Deze stoffen zijn enorm populair omdat ze erg duurzaam, comfortabel en lichtgewicht zijn. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor het gemakkelijk is om voor elke kamer in huis een goede keuze te vinden. Katoen heeft ook weinig verzorging en onderhoud nodig en gaat jaren mee. Ze zijn echter niet goed voor kinderen en huisdieren.

Linnen gordijnen

Linnen is een andere keuze voor gordijnen. Linnen is erg populair om twee belangrijke redenen: comfort en uitstraling. Linnen gordijnen zijn extreem zacht en kunnen in elke kamer een elegante, comfortabele uitstraling geven. Ze zijn ook extreem duurzaam, dus ze zouden jarenlang mee moeten gaan. Bovendien zijn ze geweldig om te helpen luchtinfiltratie door hun stof te verminderen. Linnen is vooral goed voor warme klimaten.

Gordijnen van raamdecoratie

Ben jij nieuwsgierig naar meer soorten gordijnen? Kijk dan eens op de website van Raamdecoratie voor meer informatie, en wie weet steelt jouw raam binnenkort de show!

Over de auteur