De laatste woontrends

We zien dit jaar een duidelijke kentering. Er komen nieuwe kleuren en vormen opduiken in onze interieurs. Bij Goossenswonen.nl volgen ze dit op de voet. Neem eens een kijkje op de website voor meer inspiratie. Wij zetten hier alvast een paar duidelijke woontrends op een rijtje.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Jaarlijks wordt er door Flexa de kleur van het jaar bepaald. Voor 2018 is de kleur Heart Wood dé kleur.  Heart Wood is een krachtige grijs roze kleur, die goed te combineren valt met verschillende kleur paletten.  Lichtgrijze meubels en meubels in poederkleuren, zoals beige, terracotta en mint groen zijn hier goed mee te combineren.

heart wood

Haal planten in huis!

Als je de woontrends wilt volgen, plaats dan veel planten in huis. Groen is dé kleur tegenwoordig en met planten kun je een heel natuurlijke sfeer creëren. Zowel planten met grote als met kleine bladeren, met bloemen of zonder bloemen doen het goed. Schep je eigen paradijs in huis!

Krachtige materialen

We zagen het al bij de loftwoningen en de industriële panden. Krachtige, eerlijke materialen zijn heel geliefd. Deze trend zet zich nog meer door dit jaar. We kiezen weer voor leder, metaal en houten meubelen en wollen vloerkleden. Het mag er best stoer uitzien en een doorleefde look hebben.

Geometrische vormen

De hevige kleuren worden vaak geometrisch aangebracht. Zo zie je bijvoorbeeld muren die in drie of vier grote delen zijn opgesplitst en elk in een contrasterende kleur zijn geschilderd. Ook kasten en tafels worden in een of meerdere kleuren uitgevoerd. Ook op het gebied van  verlichting is dit een zeer duidelijke trend.

Flexibel en mobiel

We zijn niet meer zo honkvast als onze ouders of grootouders. We verhuizen vrij makkelijk van het platteland naar de stad of omgekeerd. Daarom willen wij dat onze meubelen makkelijk mee te verhuizen zijn. De trend is dan ook om voor meubelen te kiezen die niet zwaar zijn en makkelijk uit elkaar te nemen en in elkaar te steken zijn. Het hoeft allemaal niet meer zo chique en duur te zijn. Het moet mooi, leuk en bovenal comfortabel zijn. We gaan voor onze eigen stijl!