De laatste woontrends van 2018

woontrends van 2018

Hoewel het jaar 2018 langzaam ten einde loopt en we ons opmaken voor de nieuwste woontrends van 2019 heeft het huidige jaar nog steeds nieuwe trends in petto. Trends volgen elkaar soms in snel tempo op, zodat je soms de draad kwijt raakt, ook dit jaar zijn er enorm veel woontrends geweest en nog steeds zijn er trends in ontwikkeling, die het uiterlijk van onze interieurs beïnvloed. Misschien dat niet elke woontrend geschikt is voor jouw huis, of vind je niet elke trend even leuk, met zoveel trends als er momenteel zijn, is er altijd wel een trend die bij jou past.

Industrieel interieur

Een industrieel interieur is eigenlijk al enkele jaren een trend, maar binnen een industrieel interieur zijn ook weer trends waar te nemen. Van oorsprong is het belangrijkste kenmerk van een industrieel interieur dat het robuust is door het gebruik van ruwe materialen, zoals beton, metaal, hout en leer. Momenteel is de trend, omdat het toch industrieel te houden, maar wel wat meer verfijnder. Bestonden industriële meubels eerst nog volledig uit beton, tegenwoordig kan beton een subtiel onderdeel zijn in combinatie met andere materialen. Zo kan van een eettafel het tafelblad van beton zijn en de rest van ruw hout. Metalen industriële lampen zijn een belangrijk onderdeel van een industrieel interieur. Op www.industrielelampen.net vind je bijvoorbeeld een groot assortiment. Ook hier is de trend nu verfijnder, door bijvoorbeeld gebruik te maken van rooster in de lampen en zwart metaal in plaats van natuurlijk metaal. Ook deze lampen zijn op www.industrielelampen.net te vinden.

Romance interieurstijl

Ben je een liefhebber van bloemen en ook een klassiek interieur, dan is de interieurstijl romance iets voor jou. Bloemen staan centraal, niet alleen echt bloemen, maar vooral grote, kleine, grove en verfijnde bloemmotieven in vrijwel alles. Bekleding van stoelen en banken, de gordijnen, maar ook als behangmotief. Wanneer je dan ook werkt met kleuren als rood, paars of kwart, krijgt je interieur een beetje een decadente uitstraling.

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur blijft ook mateloos populair. Dit komt omdat interieur simpel en gemakkelijk is, maar toch ook functioneel. Een Scandinavisch interieur is altijd licht van kleur en wordt voor meubels ook gewerkt met lichtgekleurde houtsoorten, zoals beuken-, berken- of essenhout. Vooral als je van een modern en ook een minimalistische interieur houdt, dan zal een Scandinavisch interieur ook perfect bij je passen. Er wordt niet veel gewerkt met sierlijke vormen, maar vooral met strak lijnenspel om het zo clean mogelijk te houden.