Plezierig wonen begint bij veilig wonen

raamdecoratie

Bij het beveiligen van woningen wordt voornamelijk op de sloten van deuren gelet. Inbraken gebeuren echter regelmatig via het raam (43% van de inbraken gebeurt via het raam). In veel gevallen hebben de ramen van uw woning een relatief dun kozijn, hierdoor zijn de ramen makkelijk te forceren door inbrekers. Een goede raamsluiting kan de kans op inbraak verkleinen. Sloten hebben namelijk een vertragende werking. Hoe langer het duurt om het raam te forceren, hoe groter de kans dat de inbreker wordt opgemerkt.

Het is geen onverstandige keuze om te investeren in raambeveiliging. Vaak is het raam de zwakke schakel die de inbreker kiest om binnen te komen. Gelukkig bestaan hiertegen steeds betere manieren van raambeveiliging. In de regel geldt ook voor deze beveiliging dat de effectiviteit afhangt van de situatie ter plaatse.

Hoe beveiligt u de ramen in uw woning op de juiste wijze?

Raambeveiliging is er in verschillende soorten en maten. Het is afhankelijk van het type raam wat u heeft. Een aantal voorbeelden zijn raamsloten, deze zorgen er voor dat een raam net als een deur niet alleen sluit, maar ook op slot kan. Hierdoor wordt de inbraakwerendheid van het raam verhoogd. Ook kunt u kiezen voor een barrièrestang, deze voorkomt dat inbrekers via de populaire inbraakmethode van ‘insluipen’ binnen weten te komen doordat het raam smaller wordt gemaakt. Met raambeveiliging beveiligd u uw ramen voor gevaar van buiten én van binnen. Zo houden raamhendels en barrièrestangen indringers van buiten tegen, terwijl doorvalbeveiliging er juist voor zorgt dat uw kleine kind niet door het raam naar buiten kan vallen, ook niet onbelangrijk!

Het is logisch dat lang niet iedereen de middelen heeft om veel geld aan beveiliging uit te geven. Het is wel belangrijk om het bestaande budget dat beschikbaar is op een verstandige manier te verdelen, zodat de beveiliging van uw gehele woning in balans is. Stel dat de deuren zwaarbeveiligd zijn maar de ramen niet beveiligd, dan is de totale beveiliging van uw woning niet in orde. Het is dus verstandig om het budget te verdelen en zo een balans in beveiliging van zowel deuren als ramen te realiseren. Zodra uw woning goed beveiligd is kunt u met een gerust hart de deur (en het raam) achter u dicht doen!