Brandvertragende gietvloeren

gietvloer garage

Bent u op zoek naar een vloersoort die brandvertragend werkt? De meeste vloersoorten zijn dit niet. Hout en laminaat wakkeren een brand alleen maar aan, net als tapijt. Gietvloeren werken echter wel brandvertragend. Het is dan ook de ideale vloersoort als u de schade door een eventuele brand zoveel mogelijk wilt beperken. Het is natuurlijk niet te hopen dat er brand uitbreekt, maar u kunt maar beter voorzorgsmaatregelen treffen. Een gietvloer of vloercoating kan overigens in alle soorten panden aangebracht worden. Winkels, bedrijfspanden, kantoren, maar ook woningen zijn uitermate geschikt.

Verklein de kans op schade

Zodra een brand uitbreekt heeft de brandweer tijd nodig om te arriveren. Dit duurt al snel 10 minuten of langer. Heeft u een houten vloer of tapijt dan kan de brand zich razendsnel verspreiden. Voor u het weet is de schade aan de vloercoating enorm groot. Een gietvloer werkt zeer brandvertragend, de kans op grote schade wordt dan ook aanzienlijk verkleind als u ervoor kiest om deze vloersoort te laten leggen.

gietvloer garage

Andere voordelen

Naast de brandvertragende werking kent een gietvloer nog veel meer voordelen. Zo is de vloersoort eenvoudig schoon te maken, zonder dat u dure schoonmaakspullen nodig heeft. Een stofzuiger, emmer water een dweil doen wonderen. Daarnaast voelt een gietvloer bijzonder comfortabel aan en zijn ze ijzersterk. De vloersoort kan dan ook in fabriekshallen worden toegepast waar sprake is van zware belasting. Ook is er sprake van een geluiddempende werking, hierdoor worden geluidsgevolgen tegengehouden. Dit is vooral handig als u buren of omringende ruimtes wilt beschermen tegen geluid. Het laatste voordeel is de levensduur, gietvloeren gaan namelijk tientallen