Brandput voor woonwijken en bedrijventerreinen

brandput

Brandputten zijn essentieel bij de ontwikkeling van woonwijken en bedrijventerreinen. Zo’n put zorgt ervoor dat er voldoende bluswater beschikbaar is wanneer er een brand uitbreekt. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de brandweer snel en efficiënt kan werken. Zo kan de brandweer voorkomen dat een bestaande brand nog erger wordt dan deze al is. Juist in woonwijken en op bedrijventerreinen is dit natuurlijk van belang, omdat gebouwen en huizen hier dicht bij elkaar staan.

Voldoende bluswater dankzij een brandput

Brandputten zien we de laatste jaren steeds vaker op bedrijventerreinen en in woonwijken. Vroeger werden de leidingen eigenlijk altijd voorzien van bluswater van voldoende debiet (kracht van het water), maar dat is tegenwoordig in de meeste gevallen niet meer zo. Een brandput kan er in dat geval voor zorgen dat het bluswater voldoende debiet heeft. Dat maakt het mogelijk om een brand snel en efficiënt te blussen.

Woonwijken met brandputten

Het plaatsen van een brandput kan niet zomaar gedaan worden in woonwijken. Het is van groot belang dat dit door een specialistische partij gedaan wordt. Q-Flow is een goed voorbeeld van een bedrijf dat dit kan doen. Dit bedrijf is al jaren gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van verschillende soorten waterputten. De putten die zij ontwikkelen, regenereren en onderhouden worden voor verschillende doeleinden ingezet. Een brandput behoor tot slechts één van de vele mogelijkheden.

Onderhoud van een brandput

Een brandput is qua opbouw vergelijkbaar met een drinkwaterput. Het grootste verschil zit hem in de frequentie dat deze gebruikt wordt. Een brandput wordt namelijk alleen ingezet in het geval van calamiteiten; wanneer er een brand is. Dat zorgt ervoor dat de capaciteit van zo’n put sneller terugloopt dan bij een put die dagelijks gebruikt wordt voor drinkwater. Juist bij een brand is het van belang dat de brandput de juiste capaciteit heeft. Dit maakt het mogelijk dat de brandweer snel en efficiënt te werk kan gaan. De specialisten van Q-Flow hebben jarenlange ervaring in het onderhouden van brandputten en helpen u graag.