Bouw je oude tuinhuis om tot luxe buitenverblijf

Buitenverblijven, we komen het steeds vaker tegen. Bestaande tuinhuisjes worden omgetoverd tot ware buitenverblijven die worden gebruikt om heerlijk te onthaasten en te ontspannen in eigen tuin. Ook jij tovert jouw oude tuinhuisje in een handomdraai om tot een prachtige extra leefruimte.

Het hele jaar door in de tuin genieten

Waar vroeger de tuin voornamelijk werd gebruikt voor kinderen om erin te spelen, zien we nu steeds vaker dat het door het gehele gezin wordt gebruikt om te genieten en tot rust te komen. Ook tuinhuisjes hebben steeds vaker een ander doel dan enkel de opslag van tuinspullen of fietsen. Een overkapping wordt aangebouwd en de terrasverwarming wordt aangelegd. Op deze manier geniet je tegenwoordig ook in het voor- en najaar volop van je eigen achtertuin.

Investeer in een goede basis

Heb jij een tuinhuis in jouw achtertuin waar je graag meer mee doet? Dat kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slaapkamer voor een van jouw kinderen of een kantoor bij jou in de tuin? Maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijk buitenverblijf met buitenkeuken van maken. Zorg in ieder geval voor een goede basis zodat je altijd van alle gemakken bent voorzien.

Een goed geïsoleerde ruimte

Een oud tuinhuisje dat wordt gebruikt als opslaghok voor tuinspullen heeft natuurlijk minder hoge eisen als een ruimte dat je wilt gebruiken om in te slapen of te werken. Voordat je de ruimte dan ook gaat omtoveren tot leefruimte is het verstandig om een paar aanpassingen te doen. Zorg voor een goede isolatie van de ruimte zodat je hier ook in de winter kunt werken of slapen. Laat kunststof kozijnen plaatsten die zorgen voor betere isolatie en voor extra veiligheid. Bovendien ziet jouw buitenverblijf er ook weer een stuk beter uit met mooie kunststof kozijnen.

Ook in de winter lekker warm

Naast een goede isolatie is het ook geen overbodige luxe als je in jouw leefruimte de verwarming kunt aan zetten of warm water kunt tappen. Plaats daarom een goede cv-ketel en geschikte radiatoren in je vernieuwde tuinhuis. Gebruik je het tuinhuis als werkruimte dan kun je een keukentje plaatsen zodat je voor koffie niet naar binnen hoeft. En wordt het een slaapkamer? Dan is een wasbak natuurlijk super handig om tanden te poetsen.

Een overkapping voor toegevoegde waarde

Een laatste goede investering is een overkapping aan het huisje. Dit is ideaal voor heerlijke lange zomeravonden of als je in het voor- of najaar nog lekker lang van het buitenleven wilt genieten. Terrasverwarming is heerlijk, maar vaak is een warm dekentje ook al voldoende. En vergeet in ieder geval niet de verlichting. Handig voor in de avond, maar het zorgt ook voor extra sfeer.

Nu de basis van jouw eigen buitenverblijf staat kun jij  je helemaal uitleven. Richt het in zoals jij het wilt en geniet ervan het gehele jaar door!