Wanneer het koudere weertype verdwijnt en plaatsmaakt voor zomerse temperaturen, dan wil je waarschijnlijk optimaal kunnen genieten van je tuin. De een vindt het heerlijk om rustig in de tuin een boek te kunnen lezen, terwijl de ander het liefst een tuinfeest geeft. Misschien wil jij beide wel mogelijk maken in jouw tuin. Welke aanpassingen kun je doen in je tuin om volop te genieten van de zomer? Onderstaand vind je een aantal tips en ideeën.

Een loungeset in plaats van tuinstoelen

We kennen ze allemaal wel, van die hardplastic tuinstoelen en een tuintafel van hetzelfde materiaal. Ondanks dat je kussentjes op de harde zittingen kunt leggen, zijn dit niet de meest comfortabele zitmeubelen. Wat dacht je van een loungeset in je tuin? Ga heerlijk zitten (of liggen) met een goed boek en geniet onder het genot van een glaasje rosé van de lentezon. Ook kun je hier heerlijk samenzitten met je vrienden of familie. Voorzie de set desgewenst van extra kussens, om het comfort te vergroten.

Een opzetzwembad in je tuin

Wie droomt er niet van? Een zwembad in de tuin. Een opzetzwembad is bij warme temperaturen een ideale manier om verkoeling te vinden. Dit geldt voor volwassenen, maar voor de kinderen is een zwembad in de tuin ook een feest. De kinderen kunnen naar hartenlust met water spelen, terwijl de volwassenen samen wat drinken en praten. Bij Zwembadshop.com kun je de verschillende opzetzwembaden met elkaar vergelijken en bepalen welk model bij jou en jouw tuin past.

Barbecueën in de tuin

Warm weer wordt vaak geassocieerd met barbecueën. Als je een barbecue bezit of overweegt om er een aan te schaffen, dan is het raadzaam om van tevoren na te denken over hoe en waar je deze wilt plaatsen. Zorg voor een vlakke ondergrond en voorkom brandgevaar door brandbare objecten uit de buurt van de barbecue neer te zetten. Ook is het wel zo netjes om rekening te houden met eventuele buren, zodat zij niet in de rook en stank zitten wanneer zij in hun eigen tuin zitten. Steek de barbecue aan om te ontspannen na een werkdag of nodig in het weekend je vrienden uit. Misschien vinden je buren het wel gezellig om mee te barbecueën.

Zorg voor mooie buitenverlichting

Dit is zeker een aanrader wanneer het zomer is en de temperaturen overdag oplopen tot zo’n 30 graden Celsius of zelfs hoger. De temperatuur neemt in de avond af, waardoor het in de tuin nog altijd goed vertoeven is als het schemerig is. De warmte blijft binnenshuis doorgaans nog lange tijd aanwezig. Vaak is dit geen aangename warmte, maar een broeierige, benauwde warmte. Wanneer je je tuin voorziet van sfeervolle verlichting, dan kun je ’s avonds tot in de late uurtjes genieten van het weer én van je tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lampen die werken op zonne-energie. Overdag hebben ze alle tijd om op te laden en ’s avonds heb je hier profijt van, zonder gedoe met kabels, batterijen en extra stroomkosten. Laat de zomer maar komen!        

Over de auteur