Heerlijk van je tuin genieten met een terrasoverkapping

terrasoverkapping

Je hebt stijlvolle loungemeubelen voor je tuin en je hebt ze aangevuld met een eettafel en -stoelen, leuke bijzettafeltjes en mooie bloembakken? Kortom, je hebt een extra leefkamer gecreëerd in de tuin. Schitterend! Maar je wilt er dan ook het hele jaar door van genieten, en niet enkel bij heel goed weer? Terrasoverkappingen zijn hiervoor dé geschikte oplossing. Wij zetten voor jou een paar mogelijkheden op een rijtje. Er zijn er heel wat!

Hout of aluminium?

Wat het materiaal van terrasoverkappingen betreft, kun je kiezen tussen hout of aluminium. Beide zijn heel sterk. Hout vraagt echter meer onderhoud dan aluminium. Het is meer onderhevig aan weersomstandigheden en zal na een aantal jaren opnieuw moeten geschilderd of gebeitst worden. Aluminium heeft een strakke look en gaat heel goed bij moderne woningen. Hout heeft een naturel uitstraling en je kunt kiezen tussen diverse soorten hout: Douglas, Western Red Cedar of eik bijvoorbeeld. Er is keuze tussen een ruwe of een fijne afwerking.

Kies je voor glas of kunststof?

Je kunt zowel voor het dak als voor de zijkanten kiezen voor glas of voor polycarbonaat. Glas heeft een grotere helderheid en transparantie dan polycarbonaat. Het laatste is dan weer heel sterk (tot 250 keer sterker dan glas) en is ideaal voor grote overkappingen. Het is echter niet zo krasvrij als glas. Denk hieraan als je bijvoorbeeld overhangende takken hebt boven je overkapping.

Groot, groter, groots

Terrasoverkappingen worden meestal op maat gemaakt. Zo kun jij kiezen hoe groot deze moet zijn. Kies je voor een klein hoekje om te zitten of voor een volledige leefruimte? Wil je ze combineren met een carport of een berghok voor je tuingerei? Ook dit kan! Je gaat zo groot of zo klein als je zelf wilt. Leg je eigen ontwerp voor aan de installateur en hij zal je met raad en daad bijstaan!

Heel wat extra opties

Naast bovenstaande standaard specificaties, heb je nog keuze voor heel wat handigheidjes. Neem bijvoorbeeld een openschuivend dak, openschuivende wanden, zonneweringen of een lamellendak. Bekijk goed al de mogelijkheden, vergelijk prijzen en vraag advies. Een terrasoverkapping installeer je niet zomaar. Kies de juiste voor jou, zodat je nog heel wat leuke uren buiten kunt doorbrengen!