Alles wat je moet weten over kooiladders

Veiligheid voorop met een kooiladder

Het kan het zijn dat je een gebouw moet ontvluchten in verband met een brand of wanneer er sprake is van calamiteiten in een gebouw. Je hebt vast films gezien waarin mensen via gammele trappen een gebouw proberen te verlaten waarbij de treden naar beneden vallen en de veiligheid ernstig in gevaar wordt gebracht. En dit, terwijl het juist de bedoeling was om het gebouw in alle veiligheid te verlaten. Er kan nu een oplossing worden gevonden in een kooiladder.

Wat is een kooiladder?

Een kooiladder is een grote stellage van een aantal trappen die aan een gebouw wordt bevestigd. Deze kooiladder is van beneden u af te sluiten zodat het publiek van buitenaf het gebouw niet kan betreden. Daarentegen is het wel makkelijk voor de mensen in het gebouw om hiermee het op een snelle en veilige manier te verlaten indien dit nodig is. Deze stevige stellage moet jaarlijks worden geïnspecteerd.

Waarvoor dienen kooiladders?

Een kooiladder dient er voornamelijk voor om mensen die in een gebouw zitten deze snel en veilig te laten verlaten. Daarnaast dienen kooiladders er ook voor om toegang tot een gebouw uit te sluiten. Daarnaast zijn ook niet alle gebouwen voorzien van een standaard voordeur of een achterdeur. Een ingang moet dan worden gevonden via een trap aan de buitenzijde van het gebouw. De functie van een kooiladder is dus het makkelijk toegang aan bevoegden van een bepaald gebouw.

De wetgeving met betrekking tot de veiligheid

De wetgeving stelt dat elk bedrijfspand moet worden voorzien van duidelijk aangegeven vluchtroutes. Dit is dan ook de reden dat er gekozen is voor kooiladders. De kooiladders zijn wettelijk gezien als veilig bevonden, mits deze op jaarlijkse basis worden gecontroleerd. De stellages van de kooiladders zijn gemaakt van aluminium en het stevige materiaal isbestand tegen allerlei weersomstandigheden. Aluminium is van nature een duurzaam materiaal. Daarom is het ook niet nodig dat de ladders op korte termijn worden vervangen. De veiligheid van de kooiladders kan dus wordt gewaarborgd door middel van een stevige constructie. Naast de vastgestelde hoogte eisen van de kooiladder zorgt ook het toepassen van rust bordessen voor stevigheid aan de hele constructie van de kooiladder. Stel altijd de veiligheid van het gebouw en de mensen erin voorop en kies voor een kooiladder om deze te waarborgen. Door de makkelijke onderhoud en de uiterlijke kenmerken, is het een ideale ladder voor elk bedrijf.