4 Tips om op een goedkope manier jouw keuken om te toveren

keuken renovatie

Eens in de zoveel tijd brengen we graag een beetje verandering aan in ons huis. Waar je de ene keer besluit de woonkamer te pimpen met een nieuwe bank, of de badkamer wat opfleurt met nieuwe accessoires, blijkt dat we toch een stuk minder vaak de keuken aanpakken! Dat terwijl de keuken (tegenwoordig) toch een steeds nadrukkelijkere plek in het huis lijkt te krijgen. Toch laten we ons kook-paradijs vaak angstvallig bij het oude, omdat men bij een vernieuwing al snel denkt aan torenhoge kosten.

Daarom is het nu de hoogste tijd om deze cirkel te doorbreken en dit achterstallige kindje eens goed onderhanden te nemen, want niets is minder waar! Er zijn talloze manieren om je keuken een mooie opknapbeurt te geven, zonder dat je de maanden erna op droog brood zit. Met deze tips blaas je je oude vertrouwde keuken weer nieuw leven in en geeft het weer uitstraling!

Nieuwe frontjes

Het is een misvatting om te denken dat je voor een moderne keuken, daadwerkelijk een nieuwe keuken dient aan te schaffen. Het aangezicht ervan valt en staat 9/10 keer bij de keuken frontjes. Door de oude deurtjes, kastjes en laadjes in te wisselen voor nieuwe (eventueel in een nieuwe kleur of van ander materiaal), heb je voor het oog al een compleet nieuwe keuken! En door de basis van het kookstation hiermee volledig intact te houden, ben je een stuk voordeliger uit. Een top oplossing dus!

Keukenblad

Naast het vervangen van de frontjes van de keuken, kun je er uiteraard ook voor kiezen om (in combinatie of in plaats daarvan) het keukenblad te vervangen. Een keukenblad vervangen lijkt misschien vrij ingrijpend, maar kan wel vaak het verschil maken tussen een doffe en een moderne keuken. Het type keukenblad is uiteraard erg afhankelijk van de stijl van de rest van de keuken. Houdt daarom te allen tijde je huidige keuken in je achterhoofd bij het kiezen van een nieuw blad. Wat in de winkel of online nog zo mooi lijkt, kan in je eigen keuken uitlopen op een grote flop door het mixen van stijlen!

Vervang hendels, handgrepen en kraan

Mocht het vervangen van het keukenblad of de frontjes toch iets te veel van het goede of onpraktisch zijn, kun je er ook voor kiezen om bepaalde kleinere onderdelen uit de keuken eens een make-over te geven. Een goed voorbeeld van zo’n relatief kleine aanpassing is bijvoorbeeld het vervangen van hendels, handgrepen en de kraan voor nieuwe/ moderne varianten. Denk daarbij niet alleen aan het type. Een beetje verandering in kleur of het materiaal kan het aangezicht van de keuken ook al volledig doen veranderen. Met moderne details kun je vrijwel elke keuken een nieuwe uitstraling geven.

Restylen

Bij het opfrissen van je keuken kun je het dus zo gek maken als je zelf wilt! Of je er nu voor kiest om met een groot budget aan de slag te gaan, of toch liever met een kleiner budget te werken, je keuken opnieuw in een goed daglicht zetten hoeft niet ingewikkeld te zijn! Mocht je geen zin of budget hebben om de keuken volledig aan te passen, kun je het geheel ook opfleuren met bijvoorbeeld een andere vloer, een likje verf, nieuwe lampen, (bar)krukjes of nog simpeler: door middel van decoratieve planten, rekjes of fotolijstjes. Zo zie je: voor elk prijskaartje kun je ook jouw keuken volledig omtoveren tot droomkeuken!