Verbouwen: het is een hele uitdaging, vooral als je een groot deel van het werk zelf besluit te doen! Naast degelijk gereedschap voor boorwerken, schilderen en meer, is het natuurlijk ook belangrijk dat je de juiste maatregelen treft om de werf veilig te maken.

Zowel bij kleine als grote werkzaamheden mag het belang van veiligheid niet onderschat worden. Weet je echter niet zo goed welke hulpmiddelen je zoal nodig hebt om de verbouwingen veiliger te maken? Dan kan het onderstaande overzicht je zeker en vast helpen!

De beste tips en hulpmiddelen om veiliger te verbouwen

Of je nu je keuken wilt verbouwen of je bedrijf een nieuwe look wilt geven, veiligheid komt eerst. Hieronder enkele handige hulpmiddelen om veilig te verbouwen:

1. Houd het hoofd koel met een bouwhelm

Werk je op hoogte of is er risico op vallende stenen of andere materialen? Dan is een bouwhelm essentieel. Dergelijke helmen zijn erg licht, maar bieden toch een optimale bescherming tegen puin, een eventuele val en meer. Je kan heel wat soorten bouwhelmen vinden binnen het aanbod van een speciaalzaak!

2. Professionele valbeveiliging

Als je op hoogte werk, bijvoorbeeld om de ramen van je woning te vervangen of dakwerken uit te voeren, dan is het de moeite waard om valbeveiliging te gebruiken. Valbeveiliging in de vorm van een lijnsysteem, verkrijgbaar bij Eyecatchersafety.com, fungeert als een soort harnas dat uit stevige touwen en klemmen bestaat, die voorkomen dat je van het dak dak of de stelling valt.

3. Een stelling voor hoogtewerken

Ook een stelling of steiger is erg handig voor wie hoogtewerken uitvoert. Van rolsteigers op wielen tot kleine stellingen of grote modellen, er bestaan heel wat mogelijkheden. Moet je schilderwerken binnenhuis gaan uitvoeren of wil je snel van plaats kunnen veranderen bij gevelwerken? Dan is een (rol)steiger ideaal!

4. Oorbeschermers tegen lawaai

Ten slotte kunnen ook oorbeschermers je helpen om veiliger te verbouwen. Als je met de boor of een andere machine aan de slag gaat, dan kan je gehoor beschadigd raken. Doe jezelf dus een plezier en maak bij langdurige verbouwingen met veel lawaai altijd gebruik van oorbeschermers!

De meerwaarde van een speciaalzaak voor veilige verbouwingen

Verbouwen brengt altijd een risico met zich mee, vooral als je het werk zelf doet en bijvoorbeeld op hoogte of zwaar materiaal gebruikt. Bovenstaande tips kunnen je echter helpen om het veiliger te doen, waardoor de werkzaamheden ook sneller af zullen zijn!

Over de auteur