5 tips voor het ultiem benutten van uw opbergruimte

Onze woningen worden alsmaar groter, en toch hebben we het gevoel dat we alsmaar minder opbergruimte hebben. Hoe komt dit toch? Misschien hebben we gewoon meer spullen dan de generatie voor ons. Of misschien benutten we onze beschikbare ruimte niet optimaal? Wij gingen voor jou alvast op zoek hoe je dit aanpakt en we zetten een aantal tips op een rijtje.

  1. Kies voor laden

Ladekasten staan erom bekend dat ze heel wat opbergruimte hebben. In vergelijking met kleerkasten (hangers) of kasten met legplanken zijn ladekasten de meest efficiënte kasten als het om opbergen gaat. Toch kan het nog beter! Verdeel bijvoorbeeld je laden in ‘verdiepingen’. Twee lagen in je lade zijn ideaal om kleine spullen op te bergen: juwelen, sokken, dassen en manchetknopen bijvoorbeeld.

  1. Kies voor vakken in je laden

Je kunt je ladekast ook anders indelen door elke lade van vakken te voorzien. Zo raken kleine spullen niet door elkaar en heb je een beter overzicht van wat je allemaal in je kast hebt zitten. Je kunt deze vakken zelf creëren door dozen te sparen of je kunt in de handel verdeelvakken voor laden vinden.

  1. Plaats rekken aan je deuren

Kastdeuren zijn ideaal om extra opbergruimte te creëren. Monteer een paar hangrekjes aan de binnenkant van de deur om extra benodigdheden kwijt te kunnen. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij keukenkasten en kasten van de slaapkamer.

  1. Plaats twee ladekasten boven elkaar

Als je van plan bent een ladekast te kopen, bedenk dan wat je er in wil opbergen. Is dit gewoon maar een kunstwerk of een leuk voorwerp? Bedenk dan dat je er ook gewoon een tweede ladekast op kunt plaatsen. Of je kiest onmiddellijk voor een hogere ladekast, nog beter! Het is een eenvoudige oplossing om op dezelfde oppervlakte dubbel zoveel stockeerruimte te creëren.

  1. Zie in alles extra bergruimte

Ga je woning rond en bedenk: waar kun je allemaal extra bergruimte creëren? Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kast onder de trap of een bank of salontafel met ingebouwde bergruimte. Of wat denk je van lades op wieltjes onder het bed of een hangkastje boven je wasmachine? Met wat creativiteit komt er heel wat extra bergruimte uit de hoek!