Tips voor de verbouwing

Van plan je kamers aan te pakken met allerlei verbouwingen? Er zijn veel manieren om een klus aan te pakken, maar een goede voorbereiding is al het halve werk. Hier vind je diverse tips om je klussen in en rondom je huis aan te pakken.

Plannen

Een kleinere klus heeft meestal geen voorbereiding nodig en is vaak met enkele handelingen geklaard. Bij een grotere klus doe je er goed aan om een plan van aanpak op te stellen. Houd ook rekening met zaken waar je mogelijk een bouwvergunning voor nodig hebt.

Klusgereedschap

Altijd belangrijk wanneer je gaat klussen: het gereedschap. Bedenk goed van tevoren welke spullen je nodig hebt voor de klus(sen). Als je bepaalde dure machines niet hebt, maar deze wel nodig zijn voor bijvoorbeeld zaagwerk, kan je deze ook huren gedurende de klusdagen. Dit bespaart je toch wel een klinke kostenpost. Denk niet te licht over de totale kosten en reken liever te ruim om je budget niet in gevaar te brengen. Zorg ook dat je genoeg kleinmateriaal in huis haalt, dit is maar een fractie van de totale kosten, hierop besparen is dus de moeite niet.

Hulpmateriaal

Niet alleen het klusgereedschap is belangrijk, ook moet je rekening houden met diverse hulpmiddelen die je nodig hebt tijdens je klussen. Gebruik bouwverlichting om elke kamer makkelijk te verlichten tijdens de late uurtjes, zo kan je toch nog wat langer doorgaan. Bij het aanpakken van de buitenkant van je huis zul je waarschijnlijk steigers nodig hebben, binnen zal je vooral een goede afzuiging moeten hebben om de lucht fris en gezond te houden wanneer je gaat schuren en verven. Bekijk ook eens het assortiment op bouwbestel.nl, ook hier kan je diverse handige spullen vinden die jou kunnen helpen bij diverse grote en kleine klussen thuis.

Vervoer

Bij de grotere klussen krijg je meestal te maken met veel materiaal wat afgevoerd dient te worden en ook grof vuil hoort daarbij. Gebruik in dat geval een aanhanger of grote bestelbus om je kostbare tijd te besparen. Ook kan je voor het dumpen van het afval een mooie grote container gebruiken. De keuze is aaan jou.