3 leuke en originele ideeën voor een ‘fotootje aan de wand’

foto aan de muur

Wanneer je je woonkamer of andere ruimte aan het inrichten bent, mag een leuke, grappige, mooie of ontroerende foto aan de wand natuurlijk niet ontbreken. Het kan de ruimte waar je de foto ophangt net die extra persoonlijke touch geven waardoor jouw huis steeds meer als een ‘thuis’ begint te voelen. Standaard rechthoekige of vierkante fotolijstjes in verschillende maten kun je in vrijwel iedere winkel wel kopen, maar echt origineel zijn ze niet. Vind jij die standaard fotolijstjes ook maar zo saai en word je er niet bepaald warm van? Ben jij op zoek naar leuke en originele ideeën voor een ‘fotootje aan de wand’? Dan is het maar goed dat je bij deze blog bent terechtgekomen, want hierin delen wij graag drie mogelijke ideeën met jou. Wij worden hier in ieder geval heel blij van. Jij ook?

Fotolijstjes van Washi tape

Washi tape, wie kent het niet? Deze kleurrijke tapejes met allerlei leuke patroontjes worden ook wel masking tapes genoemd en kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Washi tape laat zich gemakkelijk afscheuren omdat het van heel dun papier wordt gemaakt. Het is ideaal tape om mee te knutselen. Gebruik het bijvoorbeeld in een bullet journal, scrapbook of agenda. Je kunt de tapejes ook gebruiken om kaarten en feestdecoraties mee te maken of voor het sierlijk inpakken van cadeautjes. Of wat dacht je van fotolijstjes van Washi tape? Print hiervoor allereerst jouw mooiste foto’s uit op fotopapier en knip de foto’s netjes uit. Plak ze vervolgens met dubbelzijdig tape op de muur. Kies hierna een mooie bijpassende Washi tape uit en plak hiermee een fotolijstje rondom de foto op de muur. Wissel verschillende soorten Washi tape met elkaar af voor een speels effect.

Foto’s aan een kleerhanger

Heb je nog wat kleerhangers over en weet je niet zo goed wat je ermee moet? Bij het vuilnis gooien of naar de kringloop brengen kan altijd nog. Dat kleerhangers niet alleen gebruikt worden om kleding aan op te hangen, blijkt wel uit het feit dat we steeds vaker dit leuke idee voorbij zien komen: foto’s aan een kleerhanger. Je hebt hiervoor alleen enkele geschikte kleerhangers, foto’s en wat wasknijpers of klemmetjes nodig. De foto’s kun je eenvoudig met de wasknijpers of klemmetjes aan de kleerhangers bevestigen. De kleerhangers zelf hang je met behulp van spijkers aan de muur. Zo simpel is het!

Een origineel glazenschilderij

Foto’s op canvas, aluminium of MDF kennen we allemaal. Maar heb je ook wel eens van een glazenschilderij gehoord? Dit is originele fotokunst op echt premium glas, dus geen kunststof plexiglas. Bij het bestellen van een glasschilderij heb je de keuze uit een grote collectie foto’s gemaakt door professionele fotografen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende thema’s, zoals natuur en landschap, mensen, steden en reizen, architectuur en gebouwen. Ook een glasschilderij dieren is een optie. Heb jij al een mooie foto gezien die je op glas wilt bestellen? Een eigen foto uploaden behoort bovendien tot de mogelijkheden!