Zijn cycloonstofzuigers de toekomst?

De cycloonstofzuiger systemen gaan de stofzuigermarkt overnemen, we zien ze tegenwoordig overal in verschillende maten en uitvoeringen. Steeds meer schoonmaak bedrijven stappen over op deze vorm van stofzuigen omdat het uiteindelijk een hoop geld bespaard als het aankomt op de aanschaf van stofzuigerfilters van papier of stof. Maar hoe werkt die cycloon technologie nou eigenlijk? Lees snel verder!

Een mini tornado in je stofzuiger!

Door het ontwerp van de stofafscheider wordt er in de stofzuiger een kleine maar zeer krachtige vortex (wervelwind) gevormd. Hierdoor wordt het stof tegen de wanden van de machine aangeduwd en langzaam naar beneden gezogen. Het ‘grote’ opgezogen vuil zal in de vortex blijven draaien, maar het fijnstof zal langs de wanden in de filters terecht komen.

Op deze manier heeft deze stofzuiger een langere werktijd als het aankomt op het opzuigen en uitblazen van schone lucht. Dit betekent dat een cycloonstofzuiger de lucht beter filtert en daarom schonere lucht uitblaast.

Bewuster omgaan met de natuur.

Je staat er wellicht niet direct bij stil, maar de hoeveelheid bomen die gekapt worden voor stofzuigerzakken van papier is fenomenaal! In vergelijking met de opkomst van de synthetische stofzuigerzakken is de productie met ruim 58% gedaald. Met de komst van cycloon technologie wordt de aarde dus nog een stukje groener! Ook mooi meegenomen is het feit dat cycloonfilters minder energie gebruiken dan traditionele stofzuigers

De voordelen van cycloonfilter stofzuigers.

Gelukkig zijn er nog een hoop voordelen aan de cycloon technologie!

  • Compactheid door het formaat van de technologie
  • Gemakkelijk in gebruik te nemen
  • Extra hygiënisch, geen direct contact meer met het vuil
  • Kosten besparing op filters en zakken
  • Uitwasbare filter systemen 

Nadelen van een cycloonfilter stofzuiger.

  • Er kan een ophoping van statische elektriciteit is aanwezig zijn
  • De filters verstoppen sneller waardoor de zuigkracht afneemt
  • Verhoogd geluidsniveau, vaak omdat er grote stukken puin en in de opvangbak rondvliegen.