Disselslot voor aanhangwagens en caravans

disselslot

Een goed beveiligde aanhangwagen of caravan is belangrijk, gebruik daarom een slot. De aanwezigheid van een disselslot of wielklem heeft een preventieve werking op potentiële dieven en zorgt voor een duidelijk afnemend diefstalrisico. Je voorkomt dat jouw aanhanger zomaar aangekoppeld wordt door middel van een disselslot. Een disselslot kan je aanschaffen in verschillende soorten. Ze werken verschillend en hebben andere voordelen maar uiteindelijk zijn ze voor dezelfde doeleinden bedoeld.

Disselsloten zijn zeer effectief om diefstal tegen te gaan!

Welk disselslot is geschikt voor mijn aanhanger?

Er zijn veel disselsloten op de markt maar welke past op jouw koppeling? Als je erachter wilt komen welk disselslot je nodig hebt moet je er zien achter te komen welk type koppeling je hebt. Op de bovenkant van de koppeling of op de hendel van de koppeling staat welk type koppeling je hebt. Je moet ook rekening mee houden met of je een geremde koppeling hebt of een ongeremde koppeling. Als laatste moet je kijken naar de disselaansluiting en de manier waarop je koppeling is gemonteerd. Je kan bijvoorbeeld een onderbouw disselslot hebben die 2x horizontaal bevestigd wordt of 1x verticaal en 1x horizontaal. De volgende disselsloten zijn beschikbaar:

  • Koker disselslot
  • Onderbouw disselslot
  • AL-KO disselslot
  • Schuif- & beugelsloten

Koker disselslot

Een koker disselslot wordt het meest verkocht, dit komt omdat hij universeel te gebruiken is. Een koker disselslot bedekt in de meeste gevallen de gehele koppeling. Je kan een koker disselslot ook makkelijk op slot zetten, dit is natuurlijk ideaal als je de aanhanger vaak afkoppelt. Je kan het slot in twee verschillende varianten kopen: je hebt basic en premium modellen. Een premium disselslot is gemaakt van RVS, daardoor is deze goed beschermd tegen roestvorming. 

Zoek je een koker disselslot die je ook aangekoppeld kan gebruiken? Dan kan je het best kiezen voor een tasjesmodel. Let er wel op dat het tasjesmodel niet geschikt is voor 3500 kg koppelingen en veiligheidskoppelingen zoals de AKS2004.

Onderbouw disselsloten

Een onderbouw disselslot bestaat uit twee delen, je hebt een deel dat altijd vastzit op de koppeling en een los (gekeurd) hangslot. Je kan zo’n disselslot gekeurd en ongekeurd bestellen, kijk dus goed of jouw verzekering wil dat je een gekeurd slot neemt. Ook is het belangrijk dat je kijkt hoe je disselslot is gemonteerd. 

AL-KO disselslot

AL-Ko heeft zelf een disselslot die alleen maar past op hun eigen koppeling. Belangrijk is dat je goed kijkt naar welk type koppeling je hebt, je kan het typenummer altijd op de koppeling vinden. Eén van de populairste disselsloten is de Doublelock Compact Eagle, je kan dit disselslot alleen gebruiken voor een geremde AL-KO koppeling. Dit disselslot is dus niet geschikt voor ongeremde AL-KO koppelingen en de AK161 en AK270.

Schuif- & beugelsloten

Beugelsloten zijn makkelijk te installeren op je koppeling, je hebt hem binnen 5 seconden bevestigd. Het enige nadeel is dat je dit soort disselsloten niet kan laten zitten tijdens het rijden, maar wat is nou die 5 seconden😉. 

Meer informatie over disselsloten

Als je een afbeelding bij de koppeling wilt zien kan je naar Aanhangwagendirect.nl. Als je nog vragen hebt over disselsloten aanhanger kan je altijd contact op nemen met onze klantenservice.