Welke soorten bedden zijn er?

verschillende bedden

Dat er meerdere soorten bedden zijn is voor veel mensen geen geheim. Wanneer je dus een nieuw bed wilt gaan kopen is het belangrijk dat je weet uit welke modellen je allemaal kunt kiezen. Elk bed is geschikt voor iets specifieks, je kunt je aan deze richtlijnen houden bij het kopen van een nieuw bed, maar het blijft lastig te bepalen welk bed het beste bij je past. Helemaal als je er nog niet op geslapen hebt. Om je te helpen bij de voorbereidingen om een nieuw bed te kopen worden er in dit artikel verschillende soorten bedden besproken.

Het ledikant

Een ledikant geeft je veel ruimte om het bed aan te passen naar je persoonlijke voorkeur. Je hebt namelijk zelf de keuze wat voor soort bedbodem je in het ledikant legt. Dit kan een gewone platte bodem zijn, maar ook een elektrische lattenbodem die je kan verstellen als je ‘s avonds nog graag een boekje leest in bed. Wanneer je een bedbodem gekozen hebt die bij je past kun je kijken naar de diverse opties voor matrassen.

Een groot voordeel van een ledikant is dat je de ombouw in elke stijl kunt verkrijgen. Een ledikant past dus in iedere slaapkamer.

Het waterbed

Een waterbed heeft een ligcomfort waar je u tegen zegt. Het comfort van een waterbed is met geen enkel ander bed te vergelijken, dit komt doordat je op water ligt. Juist omdat je op water ligt wordt ieder deel van je lichaam ondersteund en je armen kunnen niet beklemd liggen. Wanneer je beweegt in een waterbed zul je altijd optimale ondersteuning blijven behouden, hoe je ook gaat liggen.

Er zijn 3 verschillende soorten waterbedden; de hardside, de softside en de lichtgewicht. De hardside heeft een harde bedombouw, de softside heeft een zachte bedombouw en de lichtgewicht is een watermatras wat in een gewoon ledikant te plaatsen is.

Een nadeel van het waterbed is dat je het altijd moet verwarmen, dit kost je uiteraard stroom.

De boxspringverschillende bedden

Een boxspring is in de volksmond ook wel bekend als een hotelbed en is een compleet bedsysteem. De boxspring bestaat uit een bak en de box met daarin de veren. Op de boxspring zelf kun je een matras leggen. De meest voorkomende combinatie hiervoor is een pocketvetringmatras. Een boxspring kun je in sommige gevallen laten stofferen zodat hij precies in je interieur past.

Het slaapsysteem

Een combinatie van een bedbodem met een goed matras is een slaapsysteem. Je kunt een samengesteld slaapsysteem zo kopen, want hier is door de fabrikant al over nagedacht. Dit is dus een voordeel, je hoeft hier zelf niet over na te denken.