Zelf een woning laten bouwen heeft vaak veel voordelen. Eén daarvan is dat u zelf kunt bepalen hoe deze eruit komt te zien, zowel van binnen als buiten. Dit lijkt allemaal leuk en aardig, maar u moet ook met behoorlijk wat dingen rekening houden tijdens de verbouwing. Zo is het van belang om al tijdig na te denken over het aanleggen van waterleiding in uw nieuwe woning. U wilt immers toch ook dat de leidingen netjes weggewerkt worden in de vloer of de muur? Dan is het dus zaak om hier van tevoren al rekening mee te houden. Maar hoe kunt u eigenlijk het beste te werk gaan bij het aanleggen van waterleidingen in een nieuwe woning?

Stel een plan op

Voordat de bouw begint, is het verstandig een plattegrond van uw woning te maken. Geef op deze plattegrond in ieder geval aan waar afvoer- en waterleidingen naartoe moeten lopen. De bedrijven die u inschakelt om de bouw uit te voeren, kunnen hier dan bij de bouw alvast rekening mee houden. Op deze manier kost het aanleggen van waterleidingen een stuk minder tijd dan wanneer u hier pas tegen het einde van de bouw over na gaat denken.

Zelf waterleidingen aanleggen

Gaat u zelf de waterleidingen aanleggen? Weet dan wel waar u aan begint. Ten eerste is het van belang dat u enige kennis van zeken heeft en ten tweede moet u natuurlijk over het juiste materiaal en de juiste gereedschappen beschikken. Bij het aanleggen van waterleidingen is het van belang dat de stukken goed met elkaar verbonden worden. Indien dit niet het geval is, ontstaat er namelijk een lekkage. Dit kan veel schade veroorzaken.

Loodgieter inschakelen

Lijkt het u niet verstandig om zelf waterleidingen aan te leggen? Dat is geen goede keuze. U kunt beter een loodgieter inschakelen om deze klus voor u uit te voeren. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij te werk moet gaan bij het aanleggen van waterleidingen. Daarnaast weet hij hoe hij de afzonderlijke stukken moet verbinden, waardoor de kans op een lekkage minimaal is. Hierdoor hoeft u straks dus niet nogmaals de boel open te breken.

Over de auteur