Wanneer is uw cv-ketel aan vervanging toe?

De cv-ketel is een van de meest belangrijk elementen binnen uw woning. Vanuit de cv-ketel wordt warm water naar de verschillende kranen in huis geleid, worden uw ruimtes verwarmd, enzovoorts. Dit maakt dat het van groot belang is, dat u de cv-ketel regelmatig van onderhoud voorziet. Wanneer heeft u de cv-ketel binnen uw woning voor het laatst laten onderhouden door een loodgietersbedrijf? Wij spraken met een ervaren specialist van een loodgieterij in Oostende, die ons meer kon vertellen over het belang van onderhoud aan een cv-ketel. Ook vertelde de loodgieter meer over het moment, waarop u de cv-ketel het beste kunt laten vervangen.

CV-ketel bijvullen en laten onderhouden

Loodgieters raden woningbezitters aan, om hun cv-ketel zeker eens per twee jaar te laten onderhouden en bij te laten vullen. Het bijvullen van de cv-ketel is noodzakelijk, om te voorkomen dat het rendement van de cv-ketel verslechtert. Na het bijvullen van de cv-ketel is het noodzakelijk om deze te ontluchten. Tijdens het onderhoud aan de cv-ketel worden de onderdelen van het apparaat nagekeken op slijtage. De versleten onderdelen worden, waar nodig, direct voor u vervangen. Zo kan voorkomen worden, dat de cv-ketel na verloop van tijd storingen gaat bevatten. Iets wat u vanzelfsprekend wenst te voorkomen!

Een nieuwe cv-ketel in huis laten plaatsen

Naast het onderhouden van de cv-ketel, kan het eens in de zoveel tijd verstandig zijn om de cv-ketel te laten vervangen. Mogelijk is de slijtage aan onderdelen dermate ernstig geworden, dat het onderhouden hiervan niet langer rendabel is. Ook kan het voorkomen dat er tegenwoordig veel milieuvriendelijkere oplossingen zijn, dan de cv-ketel die u momenteel gebruikt. Door in een nieuwe cv-ketel te investeren, bespaart u maandelijks op uw energiekosten. Zo wordt het aantrekkelijker om voor een nieuwe cv-ketel te kiezen. Laat u voor het vervangen van de cv-ketel adviseren over de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft. Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken.