Waarom overstappen op pellets?

De meeste mensen gebruiken hardhout bij het stoken, maar je kunt er ook voor kiezen om met pellets te stoken. Twijfel jij erover om over te stappen van brandhout naar pellets? Lees dan in dit artikel wat de voordelen zijn van het stoken met pellets en je weet precies waarom ook jij over moet stappen.

Pellets zijn goedkoper dan brandhout

Het eerste voordeel van het stoken met pellets, is het feit dat pellets veel voordeliger zijn dan brandhout. Dit betekent dat je met pellets goedkoper kunt stoken dan je nu doet. Dit ga je op de lange termijn vanzelf merken, zeker als je veel stookt.

Pellets zijn CO2 neutraal

Het opsteken van brandhout is niet goed voor het milieu. Dit komt omdat er schadelijke deeltjes zitten in de rook die door het opstoken van hardhout vrijkomt. Vergelijken we de milieuvriendelijkheid van brandhout met de milieuvriendelijkheid van pellets, dan kunnen we stellen dat het opsteken van pellets wel milieuvriendelijk is. De pellets van aanbieders als toppellets.nl zijn namelijk CO2 neutraal en dit betekent dat de pellets niet schadelijk zijn voor het milieu.

Pellets branden goed

Een ander voordeel van het stoken met pellets, is het feit dat deze houtkorrels erg goed en vooral effectief branden. Waar er bij brandhout altijd as overblijft, is de hoeveelheid as bij het branden van pellets veel minder groot. Er blijven asresten over, maar er zijn wel veel minder asresten dan bij het stoken van brandhout. Overigens zijn er niet alleen minder asresten als je pellets verbrandt, maar zorgt deze houtsoort ook voor minder rookvorming. Dit betekent dat je minder overlast ervaart tijdens het branden van het hout.

Je hoeft geen hout meer te hakken

Tot slot hoef je geen hout meer te hakken als je pellets gebruikt in de kachel. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook veel energie. Koop je op dit moment kant-en-klaar brandhout, ofwel brandhout dat al gehakt is? Dan bespaar je niet zo zeer tijd en energie als je pellets gaat stoken, maar wel veel geld. Kant-en-klare blokken brandhout zijn namelijk vrij prijzig, simpelweg omdat de stukken hout al voor jou gehakt worden.