Waarom kiest iedereen voor een PVC vloer?

Ben jij van plan om je interieur aan te gaan pakken? Dan kan het zomaar zijn dat je ook de vloer eens wilt gaan vervangen. Zeker voor oudere woningen kan dit een zeer goede keuze zijn. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een PVC vloer. Dit heeft te maken met meerdere dingen. Wist je bijvoorbeeld dat je een PVC vloer gemakkelijk zelf kunt leggen? Tegenwoordig bestaat er namelijk click PVC. Hierdoor kun je de PVC stroken gemakkelijk in elkaar klikken. In dit blogbericht vertellen we je graag waarom iedereen tegenwoordig kiest voor een PVC vloer.

Een mooie walvisgraat vloer leggen

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een PVC vloer is omdat het in enorm veel verschillende interieurstijlen te gebruiken is. Het PVC kan namelijk veel verschillende soorten en maten aannemen. Je kunt bijvoorbeeld voor donkerder PVC kiezen als je een industriële woonstijl hebt. Heb je een meer klassiek interieur? Dan past een houtlook PVC vloer wellicht beter. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om het PVC in mooie patronen te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld erg leuk een walvisgraat PVC vloer leggen. Dit patroon zorgt er direct voor dat de hele ruimte een veel leukere uitstraling krijgt! Je legt deze vloer door de stroken PVC niet recht te leggen, maar juist schuin, zodat het een mooie walvisgraat wordt!

Perfect voor vloerverwarming

Een andere reden voor het nemen van een PVC vloer voor je woning, is vloerverwarming. PVC heeft namelijk een zeer goede eigenschap. Het laat warmte erg goed door. Dit zorgt ervoor dat je vloerverwarming veel effectiever is als het onder een PVC vloer ligt. De ruimte waaronder de vloerverwarming ligt wordt hierdoor veel sneller warm. Hierdoor kun je veel geld besparen op de energierekening en geniet je ook nog eens van een lekker warm huis met lekker warme voeten!

Een vloer die geluid dempt

Sommige woningen hebben er last van als de buren over de vloer lopen in de avond. Door het plaatsen van een PVC vloer is dit echter direct verleden tijd. De PVC vloer werkt namelijk geluiddempend. Hierdoor hoor je het niet als je over de vloer heen loopt!

Slijtvaste vloer met gemakkelijk onderhoud

Ben jij aan het overwegen om een PVC vloer te leggen in je woning? Dan ben je waarschijnlijk al bijna overtuigd. Er zijn echter nog meerdere redenen waarom mensen kiezen voor de PVC vloer. Een van deze redenen is dat de vloer slijtvast is. Dit zorgt ervoor dat de vloer enorm lang mee gaat. Daarnaast is het onderhoud van de vloer ook erg gemakkelijk. Je hoeft de vloer namelijk alleen maar te stofzuigen of te dweilen!