Led verlichting is populairder dan ooit. Waar deze vorm van verlichting een paar jaar geleden nog bekend stond als fel en ongezellig, kun je tegenwoordig LED panelen kopen in elke gewenste vorm van verlichting. LED heeft erg veel voordelen, dus het is niet voor niets dat steeds meer mensen overstappen op LED verlichting. Als je je echter voor het eerst gaat informeren over LED, kun je schrikken van de aanschafprijs, die is namelijk iets hoger dan ‚normale’ lampen. Echter haal je deze kosten er weer uit door de voordelen die LED lampen hebben, welke dat zijn lees je hieronder.

LED verbruikt veel minder stroom

Het grootste voordeel van LED verlichting is dat ze veel en veel minder stroom verbruiken. Dit voordeel zie je direct op de rekening van je elektriciteitsleverancier. Naast het feit dat je portemonnee dus profiteert van een lagere energierekening, profiteert het milieu van het lagere energieverbruik.

LED lampen worden niet warm

Een ander voordeel is dat de LED lampen niet warm worden. Hierdoor kunnen de lampen ingebouwd worden op plekken waar dat eerder niet kon. Denk hierbij aan kleine kasten of onder meubilair. Doordat LED verlichting niet warm wordt kun je ook besparen op het gebruik van de airconditioning in ruimtes waar veel lampen hangen, zoals een winkel of magazijn. Dit omdat gewone lampen erg warm worden en een hele ruimte kunnen opwarmen.

Lange levensduur

Als je een winkel, of andere ruimte hebt, waar veel lampen hangen, zul je ook blij zijn met het feit dat LED verlichting heel erg lang mee gaat. Deze lampen hoef je een decennium lang niet te vervangen en daarom lijken de lampen misschien duur, maar ze hoeven niet vaak vernieuwd te worden. Op die manier bespaar je veel geld.

LED verlichting is veiliger

Als we LED lampen met andere verlichting vergelijken, dan zien we dat ze een stuk veiliger zijn, ook weer omdat LED lampen eenvoudigweg niet warm worden. Je kunt ze ’s nachts aan kunnen laten, zonder dat ze oververhit kunnen raken. Hierdoor kan bij andere lampen schade aan de fitting of zelfs brand veroorzaakt kan worden, maar bij LED dus niet. Dat is dan ook de reden waarom LED verlichtingsarmaturen over het algemeen in gebouwen gebruikt worden waar ze dag en nacht zullen branden. Op deze manier voorkom je dus ook meteen allerlei eventuele branden en andere ongevallen die door middel van oververhitting tot stand kunnen komen.

Veel voordelen

Zoals u inmiddels heeft kunnen lezen zorgt LED verlichting lang niet alleen voor een mooi en degelijk licht, maar haal je er nog veel meer voordelen uit, zoals het besparen op uw energiekosten. Aangezien de markt voor LED de afgelopen jaren flink is gegroeid is de prijs ook flink omlaag gegaan en loont het om op zoek te gaan naar de goedkoopste aanbieder.

Over de auteur