Vloerkleden zijn al decennia lang populair. De stijl en afmetingen zijn misschien wat verschoven, maar in veel huizen ligt er nog steeds een kleed op de vloer. Waar dit vroeger vaak perzische tapijten waren, zien we nu veel andere soorten vloerkleden, vaak met een patroon of motief, of een lekker hoogpolige om voor de televisie op te liggen. Daarnaast kun je online tegenwoordig op heel veel plekken een vloerkleed bestellen en is er dus een enorme keuze. Daarnaast heeft een vloerkleed nog meer voordelen. Welke lees je hieronder.

Verbind meubels met een vloerkleed

Met een vloerkleed kun je jouw interieur pas echt af maken. Of je hem nu deels onder meubels schuift, om deze zo met elkaar ‚te verbinden’ of omdat je er een speciale plek mee wil creëren, als een soort van eiland in je woonkamer; een vloerkleed vervult deze rollen met gemak.

Een stukje geschiedenis

Tapijten worden al vele honderden jaren verkocht. Ondanks dat tapijt ‘oud’ is zal het ook nog wel veel eeuwen populair blijven. De eerste tapijten werden in het oude Perzië gemaakt. De benaming tapijt is dan gebaseerd op de Perzische benaming tafta. Tafta betekent geweven. Het Perzisch tapijt is wereldwijd één van de populairste en bekendste soorten. Vooral de laatste jaren is tapijt weer populair in veel Nederlandse huiskamers.

Een vloerkleed zorgt voor warme voeten

Zoals we in het intro al beschreven: een vloerkleed zorgt voor warmte. Zeker in woningen zonder vloerverwarming is dit een echte uitkomst. Niet langer hoef jij je voeten op de koude tegelvloer te zetten, maar met een vloerkleed heb je een heerlijke ondergrond voor die voeten en kom je heerlijk de winter door.

Eye catcher

Een vloerkleed is een duidelijk eyecatcher in je woonkamer en omdat deze zo de sfeer bepaalt, kun je ervoor kiezen om deze regelmatig af te wisselen. Een hoogpolig tapijt is ideaal voor in de winter, omdat het dan voor warmte zorgt. In de zomer is het dan weer mooi om voor een laagpolig tapijt te kiezen. Kies dan ook meteen voor een wat lichtere kleur. Voor ieder seizoen zijn er geschikte vloerkleden en als je ze op deze manier afwisselt, gaan ze ook langer mee.

Onderhoud

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten, afmetingen en kleuren verkrijgbaar, daarnaast zijn er veel verschillende prijsklassen en hoef je voor een mooi vloerkleed echt niet per se de hoofdprijs te betalen. Heb je een vloerkleed gekocht of wil je er één kopen en ben je benieuwd hoe je bepaalde vlekken in het kleed moet behandelen? Online zijn er ontzettend veel tips te vinden over het behandelen van vlekken. Je zit natuurlijk nooit op vlekken te wachten, maar je kan het eigenlijk nooit voorkomen. Knoeien met drinken of eten laten vallen op jouw prachtige vloerkleed kan gebeuren. Het is vervelend, maar je kan de meeste vlekken tegenwoordig erg goed behandelen. 

Over de auteur