Voordelen van een massagekussen thuis

massage kussens

Tegenwoordig staat de mensheid voortdurend aan. Op de werkvloer wordt veel van hen gevraagd, maar helaas komt deze druk niet ten einde als zij de werkvloer verlaten. Na een zware werkdag openen de werknemers hun telefoon en richten zich op het internet. Het internet vergt ook veel energie en tijd, waardoor de mens het lichaam en de geest nooit een moment van rust geeft.

Het is ook niet gek dat het aantal burn-outs de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen. Het gebruik van de telefoon en het internet leidt tot een afname van het aantal rustmomenten voor het lichaam. Hierdoor staan wij voortdurend ‘aan’. Een massage is een mooie manier om jezelf de nodige rust te bieden. Naast de rust blijkt een massage ook op langer termijn grote voordelen te bieden. Benieuwd waarom jij na dit artikel opeens geïnteresseerd bent in een massagekussen? Lees snel verder.

Verlicht pijnen

Rugpijn, nekpijn of schouderpijn. Na een lange werkdag ervaren veel werknemers deze klachten. Enorm vervelend, maar helaas is er weinig aan te doen. Het werk moet immers toch gedaan worden. Toch blijkt er een manier mogelijk te zijn die de klachten verlicht: een massage. De spieren worden los gedraaid, waardoor de druk op de spieren afneemt en dus de klachten zullen verlichten. 

Minder stress

Het is misschien onverwachts, maar een massage kan wel degelijk invloed uitoefenen op de hoeveelheid stress die jij ervaart op een dag. Gedurende de massage worden er diverse stofjes aangemaakt door het lichaam, waaronder oxytocine, dopamine en endorfine. De stofjes geven je een fijn gevoel, waarbij tegelijkertijd het stressniveau in jouw lichaam daalt. Hierdoor zul jij veel minder stress ervaren de volgende dagen.

Verbeteren van jouw houding

Een hoop klachten worden veroorzaakt door een slechte houding die veel werknemers aannemen. De werknemers zijn immers hard bezig om hun taak zo zorgvuldig mogelijk te vervullen, al zal dit ten koste gaan van hun houding. 

Gedurende de massage wordt jij bewuster van jouw houding. Hierdoor zul jij jouw houding op termijn verbeteren. De massage maakt jouw spieren immers een stuk losser, waardoor jij jouw lichaam stimuleert om in een natuurlijke, juiste houding te bewegen.  

Minder kans op blessures

Met enkele klachten, als schouder- en nekpijn, kun jij hoogstwaarschijnlijk jouw taken op de werkvloer uitvoeren. Het wordt echter een ander verhaal als er sprake is van een blessure. Gelukkig leidt een massage tot minder kans op een blessure. Het lichaam produceert een soort glijmiddel, waardoor jouw lichaam soepeler beweegt en de kans op een blessure afneemt.  Ben jij al overtuigd om een massage kussen te halen? Het is immers een prachtige investering, zoals je leest!