Vloerkledentrends voor 2018

Je kunt maar niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren op de woontrends van aankomend jaar, één van deze trends zijn vloerkleden. Maar zelfs binnen de markt van vloerkleden zien we verschillende trends.  Vaak lopen de fashiontrends net wat voor op de woontrends en daaruit weten we al dat het allemaal kan en mag. Meer kleur, vintage, patronen en bloemetjes. Dit gaan we aankomend jaar ook terug vinden in de Nederlandse interieurs. Aangezien niet iedereen zin heeft om elk jaar opnieuw de woonkamer om te gooien kun je je woonkamer ook een andere sfeer geven door gebruik te maken van woondecoraties, verlichting en vloerkleden. Vooral unieke accessoires zijn erg geliefd.

Colorblocking

Wat we veel gaan zien in 2018 is colorblocking. Hierbij worden verschillende kleuren met elkaar gemixt tot 1 geheel. Denk hierbij aan kleuren die je anders niet snel bij elkaar zou zetten zoals oranje met paars of rood met geel. Misschien wat gewaagd? Er zijn ook vloerkleden met kleuren die goed bij elkaar passen. De keuze is reuze. Het vloerkleed dat het beste aansluit bij deze trend is een patchwork vloerkeed Dit is een vloerkleed die bestaat uit kleine stukken vloerkleed (patches) die aan elkaar worden gezet. Hierdoor krijg je het echte colorblocking idee. Ook hierbij is het mogelijk om kleden te kiezen met kleuren die goed bij elkaar passen. Het is zelfs mogelijk om een patchwork vloerkleed op maat te laten maken! Zo kun je zelf de kleuren van het kleed bepalen.

Mix & Match

Het mixen en matchen gaan we in 2018 ook weer terug te zien in de Nederlandse interieurs. Dit is een trend die wij veel zien en erg populair is. Bijvoorbeeld het mixen van een modern en vintage door te kiezen voor moderne meubels maar een vintage vloerkleed. Zo valt het vloerkleed extra veel op en heb je een unieke eye catcher in je interieur. Je kunt ervoor kiezen om te mixen met kleur, materiaal of tijd. Ter inspiratie kun je de collage bekijken.

Natuur accenten

Ook gaan we veel groen, planten en bloemen zien. En hoe leuk is het als dit verwerkt wordt in een vloerkleed. Voor de mensen zonder groene vingers de kans om toch de natuur een beetje in huis te halen. Vooral rood en groen zal je veel gaan zien in deze trend. Juist omdat het zulke verschillende kleuren zijn matcht dit alleen nog maar mooier. Daarnaast straalt groen ook rust uit en veiligheid. Rood straalt vooral warmte, liefde en passie uit.  Beide  kleuren zijn fijn om in huis te hebben.

Creëer je eigen stijl

Natuurlijk zijn trends erg leuk om te volgen maar wat ook heel erg gaat worden in 2018 is je eigen stijl nog meer gaan uitdragen. Dus doe wat jezelf leuk lijkt en creëer je eigen hippe en unieke sfeer. Ben je enthousiast geworden over de vloerkleden in de collages? Neem dan eens een kijkje op Rozenkelim.nl of ga naar de showroom in Hillegom. Hier liggen altijd rond de 400 vloerkleden die je kunt bewonderen.