Vijf tips voor een strakke moderne look

Een modern interieur is al een tijdje helemaal in. Deze stijl is een mooie tegenhanger van de landelijke stijl die je vandaag de dag weer steeds vaker ziet. Maar hoe bereik je een geslaagde moderne look in huis? Hier vind je vijf tips om eenvoudig een modern interieur samen te stellen.

1. Geometrische vormen

Er is niets zo modern als geometrische vormen. Moderne interieurs staan dan ook bekend om hun gebruik van rechte hoeken en strakke lijnen. Iedere geometrische vorm is op een bepaalde manier te verwerken in je interieur, of dat nu is in de vorm van een meubelstuk of een accessoire. Laat je leiden door deze vormen en je interieur ziet er meteen helemaal strak uit.

2. Moderne materialen

Materialen bepalen voor een groot deel wat de sfeer in huis is. Wie op zoek is naar een moderne look kan dus ook het beste een paar moderne materialen verwerken in het interieur. Door wat accenten van metaal in een ruimte te verwerken krijg je op een subtiele manier een industriële uitstraling in huis.

3. Verlichting

Verlichting bepaalt waar de aandacht naartoe gaat in een ruimte. Door hiermee te spelen kun je je moderne interieur zo goed mogelijk showen. Moderne technieken zoals ledstrips passen helemaal in een strak interieur. Kies bijvoorbeeld wat mooie strips in een neutrale kleur uit bij Ledstripkoning, en bevestig deze onder je meubilair. Dit geeft een geweldig modern effect aan de hele ruimte.

4. Open ruimte

Veel interieurs zijn gevuld met een overdaad aan kleine accessoires en gezellige decoraties. Bij een moderne look draait het juist om openheid en ruimte. Less is more is hier echt het mantra. Beperk de aankleding van de ruimte tot een paar blikvangers en houdt de rest rustig en open.

5. Balans

Zoals met iedere interieurstijl is balans essentieel voor een moderne look. Gebruik een aantal van deze tips en combineer ze op subtiele wijze. Kies bijvoorbeeld voor de verlichting van Ledstripkoning in combinatie met geometrische vormen, en jouw moderne interieur is compleet. Door niet alle elementen met elkaar te combineren houd je de ruimte rustig, zodat het een mooie en fijne plek voor je blijft.