Verwen jezelf met deze heerlijke hazelnoot caramel latte

hazelnoot caramel latte

 Als je houdt van koffie met een zoete twist, dan is een Latte Hazelnoot met caramel de perfecte keuze. Het is niet alleen heerlijk romig en zoet, maar ook nog eens gemakkelijk thuis te maken. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld, kun je genieten van deze lekkere koffievariant in het comfort van je eigen huis. In deze blog leg ik je uit hoe je zelf een heerlijke Latte Hazelnoot met caramel kunt maken.

Ingrediënten:

 • 1 espresso shot (of 60 ml sterke koffie)
 • 250 ml melk
 • 1 eetlepel hazelnootsiroop
 • 1 eetlepel caramel siroop
 • Slagroom (optioneel)
 • Hazelnoot- of karamelstroop (optioneel)

Bereidingswijze:

 1. Begin met het maken van een espresso shot of sterke koffie. Als je een espressomachine hebt, kun je deze gebruiken om een espresso shot te maken. Als je geen espressomachine hebt, kun je een sterke koffie zetten met behulp van een koffiezetapparaat, Franse pers of koffiezetfilter.
 2. Verwarm de melk in een steelpannetje op een laag vuur. Zorg ervoor dat de melk niet begint te koken. Je kunt ook de melk opwarmen in een magnetron of melkopschuimer.
 3. Voeg de hazelnoot- en caramel siroop toe aan de melk en roer goed door. Je kunt de hoeveelheid siroop aanpassen naar smaak.
 4. Schuim de melk op met een melkopschuimer of een stoompijpje van je espressomachine. Zorg ervoor dat de melk goed opgeschuimd is, zodat je een mooie laag melkschuim op je latte kunt creëren.
 5. Giet de opgeschuimde melk in je kopje met de espresso shot.
 6. Garneer de latte met slagroom en een beetje hazelnoot- of karamelstroop als je dat wilt.
 7. Serveer direct en geniet van je heerlijke zelfgemaakte Latte Hazelnoot met caramel.

Tips:

 • Als je geen hazelnoot- of caramel siroop hebt, kun je deze gemakkelijk online bestellen of in een lokale supermarkt kopen. Er zijn verschillende merken die deze smaken aanbieden, zoals Monin of Starbucks.
 • Je kunt ook plantaardige melk gebruiken in plaats van gewone melk, zoals amandelmelk of sojamelk, als je dat lekker vindt.
 • Als je geen melkopschuimer hebt, kun je de melk ook opschuimen met behulp van een garde of een elektrische mixer.
 • Als je van extra zoet houdt, kun je meer hazelnoot- of caramel siroop toevoegen aan je latte.

Met deze eenvoudige stappen kun je gemakkelijk een heerlijke Latte Hazelnoot met caramel maken in het comfort van je eigen huis. Dit is de perfecte traktatie voor op een luie zondagochtend of om te delen met vrienden tijdens een gezellige koffiedate. Vergeet niet te experimenteren met verschillende smaken en zo je favoriete recept te vinden!

Inkijk in je huis zelf regelen terwijl je van jouw heerlijke koffie geniet? Bij Van Eyck Weert haal je jouw perfecte shutters in huis.