Vanille geurolie

Vanille geurolie

Een heerlijke geur in huis is natuurlijk altijd heerlijk. Een geurolie zorgt er voor dat het hele huis ruikt naar de geur die u lekker vindt. Dit kan bijvoorbeeld een vanille geur zijn. Op de manier kunt u uw heus door middel van geuren en hele andere sfeer geven. Elke geur kent ook zijn kwaliteiten.

Geurolie

Geur oliën zijn vloeibare producten die je in een geurbrander kan gieten. Deze geurbrander is in een hoop verschillende vormen en maten te krijgen. Denk hierbij aan de normale geurbranders, die door middel van een waxinelichtje warm worden, maar ook aan elektrische geurbranders. Door de warmte wordt de geur uit de oliën verspreid. Dat zorgt voor een aangename geur door heel het huis. De oliën zijn in een hele hoop verschillende geuren te krijgen. Denk hierbij aan vanille of hele andere geuren zoals fruitsoorten. Alle geuren hebben vaak hun eigen kwaliteiten. Daarnaast is het natuurlijk zo dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft wat betreft geuren. De ene houdt van zoete geuren en de ander heeft ze het liefst iets zwaarder. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

Vanille

Vanille komt van de vanille-orchidee. Vanille wordt geplukt als stukjes waar de stof in zit. Vanille wordt niet alleen gebruikt voor geuren, maar ook als specerij voor verschillende gerechten en baksels. Het meeste wordt het toch gebruikt voor verschillende geuren. Zo is vanille niet alleen te vinden in kaarsen en oliën, maar ook in parfums of andere lichaamsverzorging. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan bodylotion en douchegel. Vanille komt oorspronkelijk uit Mexico, maar wordt tegenwoordig op heel veel verschillende plekken gekweekt. Een van de meest producerende plekken in de wereld waar vanille wordt gekweekt is Madagaskar. Vanille staat bekend om zijn zachte, zoetige geur en geeft een rustgevende werking. Met die reden is vanille dus uitermate geschikt om als geurolie te gebruiken.

Vanille geurolie

Vanilleolie verspreidt dus een niet-overheersende, zoetige geur door het gehele huis. Ontzettend veel mensen zijn gek op vanille geurolie en de reden daarvan is best grappig. Omdat vanille zo’n veel gebruikte geur is, is het vaak gekoppeld aan bepaalde herinnering. Denk bijvoorbeeld aan de appeltaart die je vroeger maakte met een van je ouders of het luchtje dat iemand die dicht bij je stond altijd droeg. Op die manier zorgt vanille dus voor bepaalde herinnering die iets bij je oproepen. Vanille geurolie heeft een zachte vriendelijke geur die vaak gekoppeld wordt aan mooie herinneringen, liefde en vriendschappen. Ook denken mensen bij vanille geurolie vaak aan warmte en genegenheid wat de geur een uiterst populaire geur maakt.