Tips voor aanschaf van een vloerkleed

vloerkleed kopen

Een vloerkleed koop je niet zomaar

Voor de aanschaf van een tapijt ga je eerst weloverdacht bekijken wat je nodig hebt. Er bestaan zoveel soorten, materialen, afmetingen en stijlen dat je het soms door de bomen het bos niet meer ziet. Voor elke kamer, voor elke stijl en elke persoon vind je een heel aantal mogelijkheden. Zo zijn bijvoorbeeld de vloerkleden van Goossens Wonen zo divers in uitvoering, dat je vast en zeker jouw favoriete vloerkleed vindt. We helpen je hier alvast op weg om de juiste keuze te maken.

vloerkleden goossens wonen

Bepaal waar het vloerkleed moet komen

Een tapijt voor de hal moet aan andere vereisten voldoen dan een tapijt in de slaapkamer. Dat is logisch. Maar welk vloerkleed kies je voor de eetkamer, de werkkamer of de kinderkamer? Bekijk alvast goed het materiaal van het tapijt. Is het makkelijk te onderhouden? Kun je het zelf onderhouden (in een druk gezin) of moet dit door een gespecialiseerd bedrijf gebeuren? Moet het zacht aanvoelen (slaapkamer bijvoorbeeld) of mag het geen haren afgeven (kinderkamer bijvoorbeeld)? Kies voor de kamers die het meest belopen worden een tapijt met korte haren dat makkelijk schoon te houden is. Op plaatsen waar er weinig gelopen wordt, speelt het materiaal een minder grote rol.

Ook de look is belangrijk!

Buiten de functionaliteit en het onderhoud speelt ook de look en de uitstraling van het vloerkleed een grote rol. Wil je dat het tapijt in het oog springt, of wil je eerder een voorwerp dat er op staat tot zijn recht laten komen? Moet het tapijt in dezelfde kleur zijn als de overgordijnen? Of wil je juist een contrast vormen met de omgeving? Je kunt kiezen voor één groot tapijt of je kunt meerdere kleine tapijten bij elkaar leggen. Verder speelt natuurlijk de stijl van je woning mee. In een landelijke woning passen tapijten in natuurlijke materialen, grof geweven en in neutrale kleuren. Trendy woningen kunnen felle kleuren en geometrische patronen aan. Een vintage wooninrichting vraagt naar een tapijt met dezelfde vintage look. Bekijk de plaats waar het tapijt dient te komen en stel je voor hoe het er gaat uitzien mét het vloerkleed waaraan je denkt. Past dit of niet? Zorg vooral dat het zowel praktisch als esthetisch klopt!