Tips bij het verkoop-klaar maken van je woning

Als je van plan bent om te gaan verhuizen en je je oude woning wilt verkopen, moet je de woning te koop zetten en verkoop-klaar maken. Door de woning verkoop-klaar te maken ziet de woning er aantrekkelijker uit voor potentiele kopers en heb je kans dat de woning sneller verkocht wordt. Wij geven je een paar tips bij het verkoop-klaar maken van je woning.

Maak alle ruimtes schoon

Bij het verkoop-klaar maken van je woning is het erg belangrijk dat het huis goed schoongemaakt is. Om je woning verkoop-klaar te maken moet je een veel uitgebreidere schoonmaak inplannen dan je normaal gewend bent want hierbij moeten ook alle ramen, kozijnen, trappen, plafons en apparaten grondig schoongemaakt worden. Probeer alle vlekken en vet in het huis te verwijderen en het sanitair en de keuken ook grondig te reinigen. Het is ook belangrijk dat je het huis goed controleert op gebreken en deze verhelpt, dit kan namelijk irritatie opwekken bij een potentiele koper. Je kunt ook hulp inschakelen bij het verkoop-klaar maken van je woning, dan heb je zelf een stuk minder stress en meer tijd over.

Vergeet de buitenkant niet!

Naast het schoonmaken van de binnenkant van het huis, is het ook erg belangrijk dat de buitenkant van het huis en de tuinen schoongemaakt worden. De buitenkant van de ramen moeten worden gewassen, de planten worden bij gesnoeid en het gras moet gemaaid worden. Daarnaast kun je het huis ook nog controleren van de buitenkant en eventuele loszittende zaken verhelpen en de kozijnen opnieuw schilderen. De entree van het huis geeft namelijk de eerste indruk, als dit er verzorgd uitziet hebben mensen gelijk een positief beeld van je huis.

Creëer rust en ruimte

Door rust te creëren in een woning, vinden mensen de woning eerder aantrekkelijk. Het is dus verstandig om niet te veel accessoires en onnodige spullen in het zicht te hebben. Deze kun je beter tijdelijk even in de kast stoppen of ergens op slaan, deze accessoires leiden mensen namelijk erg af tijdens het bezichtigen van de woning.