Tips bij het kopen van tweedehands meubels

tips bij het kopen van tweedehands meubels

Wanneer je je huis op een leuke manier wilt inrichten hoeft dat zeker niet altijd te betekenen dat je de nieuwste en duurste spullen hoeft te kopen. Kijk bijvoorbeeld naar de landelijke woontrend, die met name zo populair is geworden doordat er in tijden van crisis steeds meer gezocht werd naar goedkopere (tweedehands) oplossingen. In een landelijke inrichting wordt er veel gebruik gemaakt van oude meubels. De landelijke trend is gebaseerd op het gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke materialen zoals hout. Tweedehands meubels worden soms opgeschuurd, of in een nieuw jasje gestoken zoals door een whitewash behandeling te geven. Op deze manier kan men op een relatief goedkope manier een erg leuk, gezellig en sfeervol interieur creëren. De zoektocht naar geschikte tweedehands meubels is niet altijd even makkelijk. Het internet biedt vele verschillende mogelijkheden, daarom hebben we hieronder enkele tips bij het kopen van tweedehands meubels.

tips bij het kopen van tweedehands meubels

Welke websites zijn geschikt?

Marktplaats is veruit de meest bekende website voor het kopen en verkopen van tweedehands spullen. Je vind er een ontzettend groot aanbod in allerlei verschillende categorieën. Het mooie is natuurlijk dat er een groot aanbod is, maar marktplaats heeft ook de meeste bezoekers en daarom ook de meeste concurrenten. Wanneer iemand een mooi meubel aanbiedt voor een goede eerlijke prijs, zullen er waarschijnlijk vele andere mensen zijn die een bod uitbrengen. Zoek daarom niet alleen op marktplaats, maar kijk ook eens naar andere websites zoals tweedehands.net, ebay en speurders.

Let op bij online aankopen

Wanneer je afspraken maakt over een aankoop met een online verkoper, heb je een rechtsgeldige overeenkomst. Het beste kun je altijd afspreken dat je een aankoop onder voorbehoud doet. Vermeld dat je het product eerst wilt zien, voordat je bijvoorbeeld honderden euro’s voor een bank gaat neerleggen die eigenlijk toch beschadigd is. Het kan zijn dat het product volledig met foto’s online staat, en je kunt zien dat de status perfect is. Ondanks dat kunnen er bijvoorbeeld altijd vreemde geurtjes in meubels zitten door rokers of huisdieren, die op de foto niet te zien zijn.

Offline aankopen

Natuurlijk hoeven tweedehands aankopen niet altijd online te verlopen. Sommige mensen bezoeken het liefst elke week een rommelmarkt om te kijken of er leuke waardevolle spullen tussen liggen. Soms vind je ook erg leuke spullen bij de kringloopwinkel, maar ook hier moet je vaak geluk hebben en er snel bij zijn. Kringloopwinkels krijgen regelmatig complete inboedels aangeboden van bedrijven zoals woningontruiming-regionaal.nl. Vaak worden de mooie spulletjes er direct uitgesorteerd, maar soms heb je de kans dat je erg mooie spullen voor een prikkie kunt opkopen. Heb je tijd en geduld voor het zoeken van nieuwe meubels en accessoires, probeer dan regelmatig een bezoekje te brengen aan tweedehands markten en kringloop winkels, zodat je meer kans hebt om die ‘juweeltjes’ er tussenuit te vissen.